Herkomst

Dierenwelzijn is topprioriteit.

Wij werken uitsluitend samen met biologisch gecertificeerde boerenbedrijven uit Nederland en Denemarken.  

Zo komt onze kip van KemperKip uit Nederland. Ons rund- en varkensvlees komt rechtstreeks van de biologische boeren van Friland - een Deense coöperatie waar de boeren mede het beleid bepalen en meedelen in de winst. Denemarken is wereldwijd marktleider in biologische landbouw. Dierenwelzijn en biodiversiteit zijn topprioriteit.

 

KemperKip

KemperKip

Onze kip komt van de biologische pluimveehouders van KemperKip. Het is een langzaam groeiend ras. Hierdoor heeft het kippenvlees in jouw KUIB een mooie structuur en een intense, eerlijke kipsmaak.

De dieren krijgen biologisch geteelde granen waarbij geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Binnen is er veel ruimte en er is een royale buitenuitloop.

Ons assortiment biologisch kippenvlees bestaat uit kipfilet, kipdijlapjes, drumsticks, kipsaucijs en kipgehakt.  

St. Hendrick

St. Hendrick

Henk maakte al in 1981 de keuze om biologisch slager te worden. Met veel aandacht voor de juiste kruiden en specerijen, het lekker ouderwetse droogzouten, roken boven beukenhout en wekenlange rijping zorgt hij voor de allerbeste smaak. Of zoals Henk altijd zegt: “Goede smaak heeft geen haast.”

Hij maakt zijn producten van biologisch rund-, kippen- en varkensvlees afkomstig van een vaste, vertrouwde groep Nederlandse boeren. Wil je meer weten over de runderen die grazen in natuurgebieden, de varkens of de kippen? Kijk dan op www.sthendrick.nl

Onze biologische varkens

Onze biologische varkens

  • Scharrelvarkens.
  • Alle biologische biggen worden geboren in ruime hokken in de open wei.
  • De biologische varkens hebben de mogelijkheid om binnen te zijn, met veel ruimte en veel stro.
  • Het voedsel is 100% biologisch en altijd GMO-vrij.
  • De staart van biologische varkens wordt NIET verwijderd.
Onze biologische koeien

Onze biologische koeien

  • Dagelijkse beweging, het hele jaar door. 
  • Tijdens de warmere maanden leven de koeien buiten in de wei.
  • Tijdens de wintermaanden leven de koeien binnen, met overvloedige ruimte en veel strooisel.
  • Het voer is 100% biologisch en altijd GMO-vrij.
Helle Friis Buhl

Helle Friis Buhl

"Hier op de Solhøj boerderij hebben we ongeveer 150 zeugen. Ik hou ervan om voor mijn varkens te zorgen. Het is heerlijk dat dit in de buitenlucht kan. Biologisch boer zijn betekent voor mij werken in de natuur en dit op de best mogelijke manier te doen. Naast dierenwelzijn, vind ik biodiversiteit heel erg belangrijk. We moeten de aarde in een goede staat achterlaten voor de komende generaties." 

Bekijk hier hoe Helle voor haar varkens zorgt.

Wil je meer weten over onze biologische varkenshaas en speklapjes?

Gert Glob Lassen

Gert Glob Lassen

"Biodiversiteit betekent veel voor ons en we doen er alles aan om zoveel mogelijk verschillende soorten begroeiing te hebben. Hierdoor zijn er ook veel insecten, die de basis vormen van een gezond ecosysteem. We werken momenteel toe naar iets dat bosboeren heet, waarbij het de bedoeling is dat ons vee kan rondlopen in natuurlijke bebossing. Hiermee kunnen we positieve ecologische effecten bereiken, zoals minder uitstoot van stikstof, vruchtbaardere grond en een nog beter leven voor de dieren."

Bekijk hier onze biologische biefstuk, entrecote, hamburger en rundergehakt

Lars Jørgensen

Lars Jørgensen

"Het is mooi om te zien dat de koeien gebruik maken van de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te zijn. Die afwisseling is goed voor ze. De koeien kunnen gaan en staan waar ze willen. Je hebt vroege vogels en nachtbrakers. Het is geweldig om te zien hoe de koeien zich anders van elkaar gedragen als je ze alle vrijheid geeft."

Bekijk hier onze biologische ribeye, stooflapjes en rosbief

Jesper Adler

Jesper Adler

"Ik ben Jesper, een biologische boer uit Odsherred. Het mooiste aan biologisch boer zijn is om elke dag te kunnen ervaren hoe de dieren gedijen in natuurlijke omstandigheden. Dat ze in de grote wei zoveel vrijheid hebben en in de modder kunnen spelen wanneer ze daar zin in hebben."

Bekijk hier hoe de varkens bij Jesper leven.

Hier vind je meer informatie over onze biologische filetlapjes en gemengd gehakt