Biologische varkenshaas

De varkenshaas is het varkens-equivalent van de ossenhaas. Dit ‘luie’ en magere stuk vlees krijgt weinig beweging. Hierdoor is dit het meest malse stukje vlees van het varken.

Friland

Friland

Onze biologische varkenshaas komt rechtstreeks van de boeren van Friland. De varkens hebben buiten en binnen alle ruimte. Klik hier als je meer wil weten over de herkomst van onze varkens? 

Onze boxen

Onze boxen

Onze biologische varkenshaas is mooi geportioneerd. De varkenshaasmedaillons zijn ongeveer 50 gram per stuk. In één verpakking zitten 6 stukjes. De varkenshaas zit standaard in de volgende biologische vleespakketten:

Bereidingswijze biologische varkenshaas

Verhit een pan op middelhoog vuur. Bestrooi de biologische varkenshaas naar smaak met wat peper en zout. Laat de pan lekker warm worden en voeg wat olie toe. Bak de bak de biologische varkenshaas 2.5 minuut per kant. Voeg halverwege een klontje boter toe. Laat vervolgens een minuut of 3 rusten in aluminiumfolie.

Varkensmedaillon in honingboter

Varkensmedaillon in honingboter

Met gebakken appel-ui en aardappelkroketjes. Bekijk het recept.

Voedingswaarden biologische varkenshaas

Voedingswaarden biologische varkenshaas

Onze biologische varkenshaas zijn een uitstekene bron voor eiwit, thiamine, vitamine B6, fosfor en niacine. Ook is de varkenshaas rijk aan potassium, riboflavine (vitamine B2) en zink.