Biologische varkenshaas
- U bevindt zich hier:
- Home
- Biologische varkenshaas
De varkenshaas is het varkens-equivalent van de ossenhaas. Dit ‘luie’ en magere stuk vlees krijgt weinig beweging. Hierdoor is dit het meest malse stukje vlees van het varken. En als jij kiest voor de biologische varkenshaas van Kuib, dan kies je voor nóg meer malsheid. En voor varkens die een uitstekend leven hebben gehad.
Onze partner voor biologische varkenshaas
Onze biologische varkenshaas komt rechtstreeks van de biologische boeren van Friland. De varkens leven in alle vrijheid. Zo worden de biggetjes geboren in een groot hok in de wei. De moeder kan doen en laten wat ze wil. Als ze voor haar kroost heeft gezorgd, kan ze lekker naar buiten om te ontspannen. Wanneer de biggetjes groot genoeg zijn kunnen ze zelf het hok verlaten een ook lekker de wei in om daar met zijn allen te spelen.
Biologische varkenshaas online bestellen
Bij Kuib kan je makkelijk jouw biologische varkenshaas online bestellen. Onze biologische varkenshaas is mooi geportioneerd. De varkenshaasmedaillons zijn ongeveer 50 gram per stuk. In één verpakking zitten 6 stukjes. Onze biologische varkenshaas zit standaard in de volgende vleespakketten:
- Rund en varken (klein en groot)
- Kip en varken (klein en groot)
- Rund, kip en varken (klein en groot)
- Varkensvlees pakket
- Zelf samenstellen
Ons biologisch varkensvlees pakket is nu in de aanbieding! Kijk snel en profiteer van deze geweldige deal.
Bereidingswijze biologische varkenshaas
Als je varkenshaas gaat bereiden is het belangrijk om onderscheid te maken tussen:
- Hele varkenshaas
- Normale varkenshaasjes
- Varkensmedaillon
Een hele varkenshaas weegt normaal gesproken ergens tussen de 500 en 800 gram. Normale varkenshaasje bij de supermarkt of de slager wegen tussen de 200 en 300 gram. En varkensmedaillons zijn het kleinst, die van Kuib wegen ongeveer 50 gram per stuk. Laat voor het bakken je biologische varkenshaas op kamertemperatuur komen, de hele varkenshaas heeft hiervoor wat langer de tijd nodig dan de medaillons.
Hele varkenshaas bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Breng de varkenshaas royaal op smaak met peper en zout en eventueel nog andere kruiden naar keuze.
- Verhit op hoog vuur een ovenbestendige pan op hoog vuur met olie en boter.
- Bak alle kanten van de varkenshaas 2 tot 3 minuten, totdat hij bruin en krokant is.
- Tijdens het bakken kan je rozemarijn, tijm en/of knoflook toevoegen voor wat extra smaak.
- Zet de biologische varkenshaas vervolgens 15-20 minuten in de oven. Afhankelijk van hoe dik het vlees is en wat jouw gewenste gaarheid is. De varkenshaas mag nog een beetje rose zijn!
- Wanneer je de varkenshaas uit de oven hebt gehaald, laat je deze nog een minuut of 10 nagaren.
Biologische varkenshaas en varkensmedaillon bakken
Voor een gewoon stukje varkenshaas en varkensmedaillons kan je dezelfde bereidingswijze gebruiken. Het enige verschil is, dat je de varkensmedaillons 1-2 minuten korter moet bakken dan de normale varkenshaas van 200-300 gram.
Lees hier alles over de perfecte varkenshaas bakken in 9 stappen. Dry rubs, marineren, kerntemperatuur en nog meer tips om er alles uit te halen wat er in zit.
Recept met biologische varkenshaas
Bekijk dit heerlijke en originele Kuib recept met onze biologische varkenshaas: Varkensmedaillon in honingboter met gebakken appel-ui en aardappelkroketjes.
Biologisch varkensvlees assortiment
Naast biologische varkenshaas hebben we ook nog de volgende vleesdelen van het varken in ons assortiment:
- Biologische speklapjes
- Biologische filetlapjes
- Biologische rookworst
- Biologische braadworst
Is biologische varkenshaas gezond?
Jazeker! Varkenshaas bevat bijna geen vet en is rijk aan eiwit. Dus als je op zoek bent naar een magere eiwitbron, dan is dit een uitstekende keus voor jou. Daarnaast worden onze varkens niet preventief behandeld met antibiotica of andere medicijnen en is het voer dat ze krijgen ook biologisch, vrij van GMO’s en groeihormonen. En ze hebben een uitstekend leven gehad, in natuurlijke omstandigheden. Dus kies voor biologische varkenshaas in plaats van reguliere varkenshaas. Zo weet je zeker dat je goed vlees in de kuib hebt.
Verder is onze biologische varkenshaas is een uitstekende bron voor verschillende vitaminen en mineralen, zoals thiamine, vitamine B6, fosfor en niacine. Ook is de varkenshaas rijk aan kalium, riboflavine (vitamine B2) en zink.
Vitaminen
- Thiamine (vitamine B1): Belangrijk voor het omzetten van koolhydraten in energie.
- Riboflavine (vitamine B2): Helpt bij het vrijmaken van energie uit voedsel.
- Niacine (vitamine B3): Speelt een rol bij het metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten.
- Pyridoxine (vitamine B6): Ondersteunt de vorming van rode bloedcellen en helpt bij de regulatie van hormonen.
- Cobalamine (vitamine B12): Essentieel voor de productie van rode bloedcellen en het functioneren van het zenuwstelsel.
- Fytomedanion (vitamine K): Belangrijk voor de bloedstolling en botgezondheid.
Mineralen
- IJzer: Noodzakelijk voor de vorming van hemoglobine, dat zuurstof door het lichaam transporteert.
- Zink: Speelt een rol bij het immuunsysteem, wondgenezing en DNA-synthese.
- Selenium: Werkt als een antioxidant en ondersteunt de schildklierfunctie.
- Fosfor: Belangrijk voor gezonde botten en tanden, evenals voor energiemetabolisme.
- Kalium: Helpt bij het handhaven van een normale bloeddruk en het reguleren van de vochtbalans.
- Magnesium: Ondersteunt honderden enzymatische reacties in het lichaam en speelt een rol bij spierfunctie en zenuwtransmissie.
Voordelen van biologische varkenshaas
- Laag vetgehalte.
- Weinig calorieën.
- Uitstekende bron van magere eiwitten.
- Rijk in belangrijke vitaminen en mineralen. Belangrijk voor je afweersysteem en gezondheid.
- Smaak: Dat moet je zelf proeven.
- Gezonder: onze varken krijgen geen troep toegediend en ook hun voer is hartstikke gezond, vrij van pesticiden en andere rommel.
- Dierenwelzijn: als je biologische varkenshaas koopt, dan weet je zeker dat de varkens een uitstekend leven hebben gehad.