Biologische kipdijfilet

De biologische kipdijfilet is net zo veelzijdig als de kipfilet. Supermals. De kleur is iets donkerder en de smaaksensatie nóg beter! Gesneden uit de dij. Maar dat is logisch.

Herkomst biologische kipdijfilet

Onze biologische kipdijfilet komt van KemperKip. Bij de biologische pluimveehouders van KemperKip hebben de dieren zowel binnen als buiten heel veel ruimte. Dit kippenvlees van een langzaam groeiend ras, heeft een mooie structuur en een geweldige smaak.

Bekijk hier onze betrouwbare bronnen van biologisch kwaliteitsvlees.

Biologische kipdijfilet kopen

Biologische kipdijfilet kopen

Je vindt de biologische kipdijfilet in de volgende door ons samengestelde vleespakketten:

Stel jij liever zelf jouw biologisch vleespakket samen? Bij zelf samenstellen kan je kiezen voor de biologische kipdijfilet.

Bereidingswijze biologische kipdijfilet

Kies je favoriete marinade, marineer de biologische kipdijfilet en leg minimaal een uur in de koelkast.

Uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de biologische kipdijfilet in een ovenschaal en zet 35 minuten in de oven. Draai het vlees halverwege om.

Uit de pan
Verhit olie in een pan op hoog vuur. Bak beide kanten 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur vervolgens op laag en bak nog 16 minuten. Draai de kipdijfilet elke paar minuten om.

I spy chicken thigh

Recept biologische kipdijfilet

Recept biologische kipdijfilet

Maak zelf witte bonen in tomatensaus. Veel lekkerder dan uit een pot. Voeg gegrilde kipdijfilet toe en je hebt een heerlijke avondmaaltijd. Ga naar het recept voor de bereidingswijze.

Voedingswaarden van biologische kipdijfilet

Voedingswaarden van biologische kipdijfilet

Ondanks dat een biologische kipdijfilet wat meer vet bevat dan de magere kipfilet, past het prima in een gezond eetpatroon.