Biologisch rundergehakt online bestellen

Bij Kuib koop je heerlijk biologisch rundergehakt voor een mooie prijs. Daarnaast hebben we ook nog ander rundvlees zoals hamburgers en ribeye, maar ook biologisch kippenvlees en varkensvlees.

Herkomst

Ons biologische rundergehakt komt uit Denemarken, van de boeren van Friland. Wil je meer weten over de boeren van Friland? Bekijk onze pagina over de herkomst

Biologisch rundergehakt bestellen

Ons rundergehakt zit in de volgende vleespakketten:

Wil je liever zelf een biologisch vleespakket samenstellen? Geen probleem. Ga naar zelf samenstellen en kies biologisch rundergehakt.

Bereidingswijze biologisch rundergehakt

Het is belangrijk dat je gehakt altijd door en door verhit. Als je grote gehaktballen maakt bak je ze eerst kort op hoog vuur. Vervolgens laat je ze lekker lang op laag vuur garen. Maak je zelf hamburgers? Hoe dikker ze zijn, des te langer moet je ze bakken. Bij het rullen zie je vanzelf wanneer al het gehakt gaar is.

Voedingswaarden biologisch rundergehakt

Ons biologisch rundergehakt zit verpakt per 300 gram. Dit zijn de voedingswaarden per 100 gram:

  • Energie, 241 kcal
  • Vet, 18 gram
  • Waarvan verzadigd vet, 7.2 gram
  • Eiwit, 19 gram
  • Zout, 0.17 gram

Het zout is enkel aanwezig vanwege het natuurlijk natriumgehalte. Ons biologisch rundergehakt is 100% puur rundvlees, dus zonder toevoegingen.

Eindeloos variëren

Met rundergehakt kan je eindeloos variëren en heerlijke gerechten maken. Hier een aantal lekkere suggesties:

Spaghetti bolognese
Maak de klassieke bolognesesaus met biologisch rundergehakt, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook en wat kruiden zoals gedroogde oregano. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Lasagne
Maak een heerlijke lasagne. Je kan hiervoor ook de bolognesesaus gebruiken die je voor de spaghetti maakt. Maak lagen met lasagnebladen, saus en kaas. Gebruik een paar verschillende soorten (geraspte) kazen zoals cheddar, Parmezaan en mozzarella. Leg op de laatste laag kaas gehalveerde cherrytomaatjes en basilicumblaadjes. Bak in de oven tot het bubbelt en de kaas is veranderd in een goudbruine korst.

Gevulde paprika’s
Vul gehalveerde paprika’s met rundergehakt, rijst, tomatensaus en kruiden. Bak in de oven tot de paprika’s zacht zijn en het gehakt gaar is.

Gehaktballen
Maak fantastische gehaktballen. Mix het biologisch rundergehakt met gesnipperde ui, ketchup, knoflook, Panko, ei en geraspte Parmezaanse kaas. Maak grote gehaktballen voor bij de hete bliksem of kleine balletjes voor bijvoorbeeld de spaghetti aglio e olio.

Taco’s, burrito’s, tortilla’s, quesadillas
Zo’n beetje alles wat Mexicaans is. Neem een kruidenmix en voeg die samen met wat water toe aan het biologisch rundergehakt. Verder is het één groot improv ingrediëntenfestijn. Haal allerhande toppings in huis, zoals kaas, paprika, mais, zure room, avocado, tomaat, sla en nog veel meer!

Griekse moussaka
Maak een Griekse ovenschotel met lagen aubergine, aardappelen, rundergehakt en bechamelsaus.

Thaise gehaktschotel
Roerbak rundergehakt met Thaise kruiden, groenten en kokosmelk. Serveer samen met rijst voor een overheerlijke Thaise maaltijd.

Hamburgers
Maak met biologisch rundergehakt jouw eigen hamburgers. Maak ze dik of juist dun, net wat je voorkeur heeft. Bestrooi met peper en zout en bak in de pan of op de barbecue. Haal brioche broodjes bij het Vlaamsch Broodhuys en je favoriete toppings in de supermarkt of speciaalzaak.