Biologische stooflapjes

Dit vlees dat smelt op je tong komt uit de hals van het rund, de onderrib. Neem de tijd voor het beste resultaat!

Wat is het verschil?

Sukadelappen, riblappen, stooflappen. Allemaal net even iets anders. De sukade komt uit de schouder van het rund. Er loopt een zeen dwars door het stuk vlees. Riblappen komen - zoals je al verwacht - van het vlees tussen de ribben. De stooflapjes van KUIB komen uit de hals van het rund.  

Stooflapjes bestellen

Stooflapjes bestellen

Je kan de stooflapjes van KUIB vinden in het rund en kip vleespakket (klein en groot) en in het rund en varken vleespakket (klein en groot). Als je zelf jouw biologische Kuib samenstelt kan je ook kiezen voor de biologische stooflapjes.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

  1. Kruid de biologische stooflapjes met peper en zout.
  2. Smelt in een braadpan of in de pan van een slowcooker een klont boter op medium hoog vuur en bak de stooflapjes bruin, ongeveer 2 minuten per kant.
  3. Voeg ui, knoflook (gesneden, niet geperst), gember en sereh toe. Fruit een paar minuten en doe vervolgens rode peper, komijn, koriander en kokosmelk in de pan.
  4. Laat 6 tot 7 uur sudderen in de slowcooker. Tegen die tijd is het stoofvlees zo zacht dat het bijna vanzelf uit elkaar valt. Gebruik je een braadpan? Laat dan minimaal 3 uur sudderen op laag vuur.
Recept

Recept

Stoofvlees uit de slowcooker, rendang-style. Lees hier hoe je het stoofvlees bereid, de koriander limoen rijst maakt en de overheerlijke bowl samenstelt.