Biologische biefstuk

Biologische biefstuk kopen

Biologische biefstuk koop je bij KUIB. Deze biefstuk komt uit het kogelgewricht van het spierstuk van het rund. Het is één van de meest malse stukjes vlees. Goed bakken is gegarandeerd genieten. 

Herkomst biologische biefstuk

Herkomst biologische biefstuk

De biefstuk van KUIB komt van de biologische boeren van Friland. Wil je meer weten? Bekijk hier de herkomst van ons vlees. 

Biologische biefstuk bestellen

Biologische biefstuk bestellen

Onze biologische biefstuk zit in de volgende vleespakketten:

Wil je liever zelf jouw biologisch vleespakket samenstellen? Dat kan ook! Ga naar zelf samenstellen en kies de biologische biefstuk van KUIB.

Bereidingswijze biologische biefstuk

Dep het vlees droog voordat je het in de pan bakt. 

  1. Verhit een pan op hoog vuur. Bestrooi de biefstuk naar smaak met een snufje zeezout en grof gemalen peper. Doe na 1 minuut een beetje (avocado) olie in de pan.
  2. Bak beide kanten van de kogelbiefstuk 45 seconden. Smelt ondertussen een flinke klont boter. Zet het vuur een beetje lager en bak beide kanten nogmaals 45 seconden.
  3. Leg op een bord en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Zo zorgen de sappen en vezels voor het meest malse resultaat.

OPMERKING: Niet elk stukje vlees is hetzelfde. Let op de dikte van de biefstuk. Bij een dikte van 1 cm bak je 1 minuut per kant. Bij een dikte van 2 cm bak je 2 minuten per kant. Enzovoort. 

Voedingswaarden biologische biefstuk

Voedingswaarden biologische biefstuk

De biologische kogelbiefstuk is een uitstekende bron van verschillende vitaminen en mineralen. Het is rijk aan vitamine B12 en de mineralen ijzer en zink. Daarnaast bevat het ook vitamine B2, B3 en B6 en de mineralen selenium en fosfor. Essentiële voedingsstoffen voor een gezond leefpatroon.