Biologische kipfilet

Het meest veelzijdige stukje vlees….kip(filet). Bak in de pan of marineer en grill in de oven. Pocheer. Snijd in stukjes. Als hoofdgerecht of in de salade. Op brood of in een wrap.

Herkomst

Herkomst

Onze biologische kipfilet komt van KemperKip. Bij de biologische pluimveehouders van KemperKip hebben de dieren zowel binnen als buiten heel veel ruimte. Dit kippenvlees van een langzaam groeiend ras, heeft een mooie structuur en een geweldige smaak. Wil je meer weten over de herkomst? Ontdek hier onze betrouwbare bronnen van biologisch kwaliteitsvlees.

Kipfilet kopen

Kipfilet kopen

De biologische kipfilet kan je vinden in de volgende vleespakketten:

Wil je liever zelf een biologisch vleespakket samenstellen? Dat kan ook! Ga naar zelf samenstellen en voeg de biologische kipfilet toe. 

Bereidingswijze

Uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
2. Plet 2 tenen knoflook. Leg 2 takjes tijm, rozemarijn en wat boter klaar.
3. Verhit een pan op hoog vuur. Bestrooi de kipfilet naar smaak met wat grof zeezout en grof gemalen peper. Doe na 1 minuut een beetje olie in de pan.
4. Bak de kipfilet goudbruin op middelhoog vuur. Draai na 2 minuten om en voeg de boter, de knoflook, tijm en rozemarijn toe. Bak nog 2 minuten.
5. Doe de kipfilet in een ovenschaal en giet het braadvocht en de ingrediënten erbij. Zet 18 minuten in de oven.

Recept

Recept

Sperziebonen, aardappeltje, sjalot, champignons en rozemarijn. Deze geroosterde groente met honing-mosterd kip is lekker en gezond!

Voedingswaarden

Voedingswaarden

Alle kip - dus ook kipfilet - bevat alle 9 essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Aminozuren zijn onder andere belangrijk voor een goede stofwisseling. Daarnaast is het aminozuur tryptofaan verantwoordelijk voor het verhogen van je serotonine niveau. Deze 'feel good' neurotransmitter zorgt voor een gezonde gemoedstoestand.