Biologische kipfilet van KUIB

Het meest veelzijdige stukje vlees….kip(filet). Bak in de pan of marineer en gril in de oven. Pocheer. Snijd in stukjes. Als hoofdgerecht of in de salade. Op brood of in een wrap. De mogelijkheden zijn eindeloos! En als je kiest voor de biologische kipfilet van KUIB wordt het een nog groter feest. Waarom? Omdat je kiest voor de beste kwaliteit. Heerlijke mals en vol van smaak. Je wil geen kip uit de supermarkt. Je wil biologische kipfilet van KUIB.


 

NIEUW: Kennismakingspakket 

Maak kennis met Kuib voor slechts €24,95. Géén bezorgkosten!

 


Wat is biologische kipfilet?

Vraag je jezelf wel eens af wat het verschil is tussen gewone kipfilet en biologische kipfilet? Hoe het kan dat je voor €7,50 per kilo kipfilet kan kopen? Dat zijn geen realistische prijzen. Dat zijn geen prijzen waarbij de kippen een goed leven kunnen hebben of de boeren een eerlijke prijs krijgen. Supermarkten pochen met hun kippenvlees dat Beter Leven 1 ster heeft. In werkelijkheid stelt dit niks voor, het verschil met de plofkip is marginaal.

Onze kipfilet daarentegen draagt het EU Bio keurmerk. De kippen hebben ruim de tijd om in alle rust te groeien volgens de EU-normen. Dit zorgt voor een stevige beet en een geweldige smaak.

Het voer voor de kippen is plantaardig en bestaat voor 95% uit biologische grondstoffen. De standaard is hoog: royale hokken met frisse lucht en veel daglicht. Er is heel veel ruimte binnen, de kippen hebben dus alle mogelijkheid om zonder stress rond te scharrelen in strooisel. Daarnaast is er een vrije uitloop in de buitenlucht. Tijdens de ophokplicht is dit helaas niet mogelijk, elke pluimveehouder moet zich hieraan houden, dus ook de biologische. Verder hebben de kippen altijd en onbeperkt toegang tot voer en water.

Onze partner voor biologische kipfilet

Ons kippenvlees komt van KemperKip. Bij de biologische pluimveehouders van KemperKip hebben de dieren zowel binnen als buiten heel veel ruimte. Dit kippenvlees van een langzaam groeiend ras, heeft een mooie structuur en een geweldige smaak. Wil je meer weten over de herkomst? Ontdek hier onze betrouwbare bronnen van biologisch kwaliteitsvlees.

Waar komt mijn biologische kipfilet vandaan?

Transparantie vinden wij bij Kuib erg belangrijk. Daarom werken we samen met partners die dezelfde waarden nastreven. KemperKip heeft een mooi track- en tracesysteem waarmee deze transparantie binnen de keten wordt geraliseerd. Elke boer heeft een uniek nummer en elk koppel (jonge kippen die tegelijk in de stal komen) een volgnummer. Hierdoor kunnen alle eindproducten worden getraceerd. KemperKip heeft alle schakels in de keten in eigen hand, wat resulteert in een optimaal zicht op de keten als geheel.

Er is één centrale dierenarts. Deze begeleid de boeren met zijn kennis en werkzaamheden.

 • Het voer wordt door KemperKip zelf bij de biologische pluimveehouders afgeleverd. Dit betekent dat er geen verontreiniging kan plaatsvinden met regulier voer.
 • Het vervoer van de levende kippen is ook in eigen beheer. Zo wordt een diervriendelijk transport gerealiseerd .
 • Heb je een biologische kipfilet van Kuib in je vriezer liggen en wil je graag de herkomst van de kip weten? Dan kan je gebruik maken van de traceringstool op de website van Kemperkip.

Zo kan je controleren waar jou vlees vandaan komt:

 1. Ga naar www.kemperkip.com. Klik rechtsboven op de homepage op het blauwe logo met 'controlesysteem.'
 2. Kijk op het etiket dat op de achterkant van de verpakking van de kipproducten zit. Je ziet daar een code staan. Voer die code in en klik op het pijltje dat naar rechts wijst.
 3. Je ziet nu de informatie verschijnden die bij dit product hoort.

Wat anderen zeggen over de biologische kipfilet van KUIB

Foodblogger en influencer Francesca Kookt is razend enthousiast over onze biologische kipfilet:

Dank je Francesca!

Biologische kipfilet kopen

De biologische kipfilet kan je vinden in onze volgende vleespakketten:

Wil je liever zelf een biologisch vleespakket samenstellen? Dat kan ook! Ga naar zelf samenstellen en voeg de biologische kipfilet toe. 

Bereidingswijze biologische kipfilet

Persoonlijk vind ik een combinatie van de pan en de oven voor de bereiding de beste keus. Krokant van buiten en super sappig en mals vanbinnen. We gebruiken een paar kruiden en naast olie ook boter voor een nog vollere smaak.

 1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
 2. Plet 2 tenen knoflook met een keukenmes. Leg twee takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en een klontje boter klaar.
 3. Verhit een pan op hoog vuur. Bestrooi de biologische kipfilet naar smaak met wat grof zeezout en grof gemalen peper. Doe na 1 minuut – als de pan goed heet is – een  beetje olie in de pan.
 4. Bak de ene kant van de goudbruin op middelhoog vuur. Draai na 2 minuten om en voeg de boter, de knoflook en de takjes tijm en rozemarijn toe. Bak nog 2 minuten, zodat ook de andere kant een mooie, krokante kleur heeft gekregen.
 5. Doe de biologische kipfilet in een ovenschaal. Giet alles wat er nog in de pan zit over de kipfilet heen. Dus het braadvocht en alle kruiden. Zet 16 minuten in de oven.
 6. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de biologische kipfilet op een bord. Dek eventueel af en laat een paar minuten rusten.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de biologische kipfilet alleen in de pan te bakken. Volg de stappen 2, 3 en 4 van hierboven. Vervolgens zet je het vuur op medium en bak je beide kanten nog ongeveer 5 minuten. Een beetje afhankelijk van hoe dik je biologische kipfilet is.

Recept met biologische kipfilet

De regen tikt tegen de ramen, het is vroeg donker en het wordt langzaamaan een beetje kouder. Herfst dus! Heerlijk. Tijd voor geroosterde groenten, samen met onze biologische kipfilet. Sperziebonen, aardappeltjes, sjalotten, champignons en rozemarijn. Bekijk hier het recept van honing-mosterdkip met geroosterde groenten.

Assortiment biologische kipproducten

Dit zijn alle andere biologische kipproducten die wij in ons assortiment hebben:

 • Kipdijfilet
 • Drumsticks
 • Kipsaucijs
 • Kipgehakt
 • Kipchipolata
 • Gemarineerde drumsticks
 • Kipsaté spiesjes
 • Borrelsticks piri piri

Voedingswaarden

Biologische kipfilet is een uitstekende bron van onder andere vitamine B, vitamine D, calcium, zink en ijzer. Daarnaast bevat kipfilet – net als alle andere delen van de kip – alle 9 essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Aminozuren zijn onder andere belangrijk voor een goede stofwisseling. Daarnaast is het aminozuur tryptofaan verantwoordelijk voor het verhogen van je serotonine niveau. Deze 'feel good' neurotransmitter zorgt voor een gezonde gemoedstoestand. 

Kipfilet heeft onder andere de volgende voedingswaarden per 100gr:

 • 164 kcal
 • 3,6 g vet (waarvan 1 g verzadigd vet)
 • 31 g eiwit
 • 15 mg calcium
 • 256 mg kalium
 • 29 mg magnesium
 • 0.3 mcg vitamine B12
 • 1 mg ijzer

Is biologische kipfilet gezond?

Absoluut! Biologische kipfilet is een geweldig stukje vlees om in je gezonde eetpatroon op te nemen. Zoals je ziet barst biologische kipfilet van de gezonde vitaminen en mineralen. Daarnaast is het een erg mager stukje vlees, met heel weinig vet. Daarnaast is het beter om een biologische kipfilet te nemen in plaats van een ‘gewone’ supermarkt kipfilet. Ben jij op zoek naar een gezonde bron van dierlijke eiwitten? Dan is biologische kipfilet de juiste keus voor jou!

9 voordelen van biologische kipfilet

 1. Laag vetgehalte en weinig calorieën: 100 gram kipfilet heeft maar 3,6 gram vet en 164 kcal.
 2. Hoog gehalte aan magere eiwitten: maar liefst 31 gram eiwit per 100 gram. Uitstekend voor je spieren, om te groeien of te herstellen!
 3. Afvallen of niet aankomen: vanwege het hoge eiwitgehalte en lage vetgehalte heb je sneller een voldaan/vol gevoel. Handig als je op gewicht wil blijven.
 4. Rijk in vitaminen en mineralen: een uitstekende bron van vitamine B, ijzer, zink. Essentieel voor je afweersysteem en algehele gezondheid.
 5. Heel vriendelijk voor je spijsvertering: heb jij problemen met je stoelgang? Biologische kipfilet is makkelijk te verteren en is dus een uitstekende keus om je gevoelige spijsvertering wat te ontlasten.
 6. Veelzijdigheid: de milde smaak en malsheid van het vlees maakt de biologische kipfilet uitermate geschikt om te gebruiken in een grote verscheidenheid aan recepten. Keukens over de hele wereld maken gebruik van kipfilet in hun recepten.
 7. Smaak: probeer het zelf. Koop een kipfilet in de supermarkt en koop een biologische kipfilet bij Kuib. Doe de smaaktest. Je zal worden weggeblazen door het verschil in kwaliteit!
 8. Gezonder: onze biologische kipfilet is vrij van groeibevorderaars. Verder krijgen de kippen biologische geteeld, plantaardig voer, waarbij geen gebruik is gemaakt van kunstmest. Alles is GMO vrij.
 9. Dierenwelzijn: door biologische kipfilet te eten, kies je voor kipfilet waarvan je zeker weet dat de dieren een goed leven hebben gehad met veel ruimte en weinig stress. Waarbij de kippen altijd hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen en altijd toegang hebben tot voer en schoon drinkwater.

Het bewaren van de restjes

Mocht je nu niet al je kip hebben opgegeten, niet weggooien! Neem een vershoudbakje en doe de restjes daarin. Zet in de koelkast, je kan het nog een paar dagen bewaren. Je kan het vlees ook in de diepvries doen. Dan is het nog zeker een maand of drie goed. Let erop dat je het eten eerst goed laat afkoelen voordat je het in de koelkast of de diepvries zet.