Biologische entrecote

De biologische entrecote is een premium stuk rundvlees, gesneden uit de dunne lende. Het randje vet dat we meebakken zorgt voor een nog betere smaak!

Bereidingswijze biologische entrecote

Bak anderhalve minuut per kant voor een medium-rare resultaat.

  1. Plet 2 tenen knoflook en leg 2 takjes rozemarijn klaar.
  2. Verhit een pan op hoog vuur. Bestrooi de entrecote met een snufje grof zeezout en grof gemalen peper. Doe na 1 minuut een beetje (avocado) olie in de pan.
  3. Bak beide kanten van de entrecote 45 seconden. Bak vervolgens de vetlaag aan de zijkant 30 seconden. Smelt ondertussen een flinke klont boter en voeg knoflook en rozemarijn toe. Zet het vuur een beetje lager en bak beide kanten nogmaals 45 seconden.
  4. Leg op een bord en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Recept biologische entrecote

Malse entrecote met knoflook-chiliboter, bloemkool uit de oven en gebakken krieltjes. Laat de entrecote vooraf altijd op kamertemperatuur komen. Hierdoor hoef je het vlees minder lang te bakken, waardoor het lekker mals blijft. 

Voedingswaarden biologische entrecote

Voedingswaarden biologische entrecote

De biologische entrecote is rijk aan vitamine B12 en de mineralen ijzer en zink. Daarnaast bevat het ook vitamine B2, B3 en B6 en de mineralen selenium en fosfor. EssentiĆ«le voedingsstoffen voor een gezond leefpatroon.