Biologische ribeye

De ribeye is een prachtig stuk vlees, gesneden uit de fijne rib van de koe. Door de marmering en  het ‘oogje’ vet is het vlees sappig en vol van smaak.

Biologische ribeye van goede komaf

Biologische ribeye van goede komaf

De boeren van Friland besteden aandacht aan biodiversiteit. Veel verschillende soorten begroeiing is belangrijk. Zo zijn er ook veel insecten, die de basis vormen voor een gezond ecosysteem. Meer weten? 

Biologische ribeye bestellen

Biologische ribeye bestellen

In de Kuib rund en varken die door ons is samengesteld kan je de bioligsche ribeye vinden. In het kleine vleespakket zitten twee stuks ribeye en in het grote vleespakket zitten vier stuks.

Je kan er ook voor kiezen om zelf jouw biologisch vleespakket samen te stellen? Ga naar zelf samenstellen en kies de biologische ribeye.

De biologische ribeye van KUIB bereiden

Onze biologische ribeye is geen groot, dik stuk vlees. Bij KUIB houden we van wat kleinere porties, dus ook voor de ribeye (175 gram). Houd hier met de bereiding goed rekening mee. Als je de ribeye in een pan op hoog vuur bakt is een kleine anderhalve minuut per kant genoeg. Dan heb je een mooi medium resultaat. Voor extra smaak kan je wat rozemarijn en geplette knoflooktenen toevoegen terwijl je de ribeye bakt. 

Voedingswaarden biologische ribeye

Voedingswaarden biologische ribeye

De biologische ribeye is rijk aan vitamine B12 en de mineralen ijzer en zink. Daarnaast bevat het ook vitamine B2, B3 en B6 en de mineralen selenium en fosfor. Essentiële voedingsstoffen voor een gezond leefpatroon.