Biologisch kipgehakt

Lekker makkelijk! Met het kipgehakt van Kuib kan je eindeloos variëren en heerlijke gerechten maken. 

biologisch kipgehakt

Herkomst

Ons biologische kipgehakt komt van de biologische pluimveehouders van KemperKip. Zo weet jij zeker dat de kippen een prima leven hebben gehad. En ze krijgen geen pesticiden binnen, ook geen groeihormonen en antibiotica. Gezond voor de kip en dus ook gezond voor jou!

Biologisch kipgehakt bereiden

Bij het bereiden van biologisch kipgehakt is het belangrijk dat je het vlees altijd door en door verhit. Hieronder een aantal suggesties voor maaltijden waarbij je kipgehakt kan gebruiken:

Gehaktballen

Maak grote of kleine gehaktballen door het gehakt te mengen met kruiden, ui, knoflook en een beetje paneermeel. Bak ze in de oven voor een gezonde en voedzame maaltijd.

Köfte

Dit zijn platte, langwerpige gehaktballen. Voeg onder andere komijn toe om de specifieke smaak te bereiken. Deze kruidige gehakt rolletjes stammen uit de tijd van het Ottomaanse Rijk. Bekijk hier ons recept voor geweldige kip kofte.

biologisch kipgehakt

Kipburgers

Kneed burgers en gril ze voor een heerlijke en gezonde hamburger maaltijd. Serveer op een volkorenbroodje met sla, tomaat en avocado voor extra voeding.

Pasta’s en lasagne

Gebruik in plaats van gemengd gehakt of rundergehakt ons kipgehakt voor jouw spaghetti of macaroni. Ook kan je het uitstekend gebruiken in de lasagne.

Gevulde paprika's

Vul paprika's met een mengsel van gehakt, quinoa, groenten en kruiden.

Kippensoep

Maak een heerlijke kippensoep met kipgehakt, groenten, bouillon en kruiden. Voeg wat volkorennoedels toe voor extra vulling.

Biologisch kipgehakt bestellen

Ons biologisch kipgehakt zit onder andere in de volgende pakketten:

Bij zelf samenstellen kan je jouw eigen vleespakket maken en kiezen voor het biologisch kipgehakt.

Recept biologisch kipgehakt

Deze Tex-mex nachos met kipgehakt staat in ongeveer een half uur op tafel. Lekker makkelijk en je kan eindeloos variëren met allerlei verschillende ingrediënten. Zo heb je toch elke keer net iets anders op tafel staan. 

Voedingswaarden

Biologisch kipgehakt is een mooi alternatief als je graag heel mager gehakt wil. In vergelijking met gemengd gehakt en rundergehakt zit er veel minder vet in kipgehakt. In ons kipgehakt zit slechts 6.3 gram vet per 100 gram. Een geweldige manier dus om aan magere eiwitten te komen.