De voordelen van vlees van de boer
Vlees van de boer heeft vele voordelen ten opzichte van conventioneel vlees van de industriële veehouderij, zoals:
Kwaliteit en smaak: vlees van de boer staat bekend om zijn superieure kwaliteit en smaak. De dieren leven in natuurlijke omstandigheden, wat ze een vrij leven geeft. Hierdoor ervaren ze geen stress en krijgen ze veel beweging. Dit is iets wat resulteert in een rijkere smaak en een mooie textuur van het vlees.
Dierenwelzijn: dit kwam bij het vorige punt al even ter sprake. Niks is zo belangrijk dat een dier zich goed voelt. Dit zie je bij kleinschalige (biologische) boerenbedrijven. De dieren hebben alle ruimte en kunnen doen en laten wat ze willen. De voeding van de dieren is vrij van GMO’s, groeihormonen en andere chemische ingrediënten. Dit draagt bij aan gezondere dieren en dus beter vlees.
Biodiversiteit: kleinschalige (biologische) boerderijen zijn altijd bezig met duurzame praktijken. Geen chemische meststoffen of gebruik van pesticiden bijvoorbeeld. Hierdoor is het voor meer insecten mogelijk om daar te kunnen leven en insecten zijn enorm belangrijk. Ze vormen de fundering van een gezond ecosysteem. Ook de bodemkwaliteit profiteert hier enorm van.
Transparantie: de tracering bij vlees van de boer is heel transparant, net zoals het productieproces.