Honing-mosterdkip
met geroosterde groenten
- U bevindt zich hier:
- Home
- Recepten
- Honing-mosterdkip
2 personen
Ingrediënten
Kipfilet
- 2 stuks kipfilet
- ½ tl paprikapoeder
- ½ el appelazijn
- 1½ el honing
- 1½ el Dijon mosterd
- 1 ½ el olijfolie
Geroosterde groenten
- 150 gr sperziebonen
- 2 takjes rozemarijn
- 250 gr kleine vastkokende aardappels, gehalveerd
- 2 sjalotten, halve ringen
- 125 gr champignons, plakjes
- Peper en zout
Benodigdheden
- Schaaltje
- Ovenvaste pan
- Oven
Aan de slag
NIEUW: Kennismakingspakket
Maak kennis met Kuib voor slechts €24,95. Géén bezorgkosten!
- Verwarm de oven voor op 190 ⁰C. Mix de Dijon mosterd, de honing, een snufje zout, de appelazijn en het paprikapoeder tot een mooie saus.
- Strooi wat peper en zout over de kipfilet. Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de kipfilet goudbruin – 2 minuten per kant – en leg op een bord.
- Voeg de sjalot, de champignons en de aardappels toe aan de pan, samen met de overgebleven olijfolie. Mix goed en voeg vervolgens de rozemarijn toe. Zet 15 minuten zonder deksel in de oven.
- Doe de sperziebonen in een pan met kokende water. Giet na 3 minuten af. Spoel de sperziebonen met ijskoud water.
- Haal de pan uit de oven. Voeg de kip en sperziebonen toe en zet terug in de oven. Haal de pan na 10 minuten weer uit de oven en giet de honing-mosterdsaus over het geheel. Zet nog 7 minuten terug in de oven.
- Holy honing, dat smaakt lekker!
Lees hier meer over de biologische kipfilet.
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept
-
-
IJskoud in topconditie
-
Diepvriestransport
-
Geen bezorgkosten