Malse entrecote

met knoflook-chiliboter, bloemkool en krieltjes

  • 60 minuten
2 personen

Ingrediënten

Entrecote

  • 2 stuks entrecote
     

Knoflook-chiliboter

  • 100gr boter, zacht
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1cm gember, fijn geraspt
  • ½ rode chilipeper
  • 1 tl honing
  • 1 tl limoensap
  • 2 el koriander, fijngehakt
     

Bloemkool

  • 1 bloemkool, in plakken 2 cm
  • 60ml extra vierge olijfolie
  • 1½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • Ranch dressing
     

Krieltjes

  • 300gr krieltjes met schil
  • 1 el rozemarijn,
  • ½ tl chilipoeder
Benodigdheden
  1. Oven
  2. Koekenpan
  3. Kookpan
  1. Haal de entrecotes uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Laat ongeveer een uur op kamertemperatuur komen.
     
  2. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Mix de boter met de overige ingrediënten van de knoflook-chiliboter. Rol de boter in huishoudfolie en leg in de koelkast.
     
  3. Mix olijfolie met de knoflook- en paprikapoeder en een snufje peper en zout. Leg de plakken bloemkool op bakpapier op een rooster en borstel beide kanten in met de mix. Zet in de oven en rooster 15 minuten per kant. Bestrooi de bloemkool vervolgens met cheddar en grill nog 3 minuten.
     
  4. Was de krieltjes en halveer. Kook 6 minuten. Verhit in een pan olijfolie en boter. Doe de krieltjes in de pan en voeg chili-, knoflookpoeder en rozemarijn toe. Bak 15 minuten op medium vuur.
     
  5. Bestrooi de entrecotes met peper en zout. Verwarm een pan op hoog vuur, voeg olie en boter toe. Bak beide kanten 1.5 minuut. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.
     
  6. Haal de bloemkool uit de oven en besprenkel met ranchdressing en bieslook. Serveer samen met de entrecote met knoflook-chiliboter en de krieltjes.

 

Bekijk hier nog veel meer heerlijke rundvlees gerechten

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Geen bezorgkosten