Spicy speklapjes
met sticky noedels
- U bevindt zich hier:
- Home
- Recepten
- Spicy speklapjes
2 personen
Ingrediënten
Speklapjes
- 4 speklapjes
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- ½ rode peper, fijngesneden
Noedels
- 200 gr Udon noedels
- 1 el sesamolie
- ½ el sesamzaadjes
- 150 gr champignons, plakjes
- 3 el soja saus
- 3 el honing
- 2 el kippenbouillon
- 1 tl sriracha saus (hot)
- 120 gr peultjes
- 4 stengels bosui, fijngesneden
Benodigdheden
- Kom
- Kookpan
- Wokpan
Aan de slag
- Mix in een kom de ingrediënten voor de speklapjes. Marineer de speklapjes en zet minimaal 3 uur terug in de koelkast.
- Breng een pan met water aan de kook. Dop de peultjes en kook deze vervolgens 3 minuten. Giet af en spoel met ijskoud water. Bereid in een andere pan de Udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm 1 el sesamolie in een wokpan. Voeg de champignons en het sesamzaad toe. Bak 3 minuten op medium vuur. Haal de pan van het vuur en voeg 3 el sojasaus, 3 el honing, de kippenbouillon en sriracha toe en mix goed.
- Verhit een pan op hoog vuur en bak de speklapjes 2 minuten per kant. Zet het vuur op medium en bak beide kanten nog 3 minuten.
- Voeg de peultjes en noedels toe aan de saus in de wokpan. Mix alles goed en verwarm nog 5 minuten op laag vuur.
- Verdeel de noedels over twee borden. Leg de speklapjes op de noedels en besprenkel het gerecht met de gesneden bosui.
- Spice up your life! Enjoy.
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept
-
-
IJskoud in topconditie
-
Diepvriestransport
-
Geen bezorgkosten