Koop een koe

Geschreven door Bart / op 22 augustus 2023

Het beste biologische rundvlees koop je bij Kuib. Een biologische koe kan zijn natuurlijke gedrag vertonen. Een goed leven met veel vrijheid waardoor de dieren een stuk actiever zijn. Dit komt de ontwikkeling van de vleesstructuur ten goede. Zelf krijgen de koeien ook biologisch voer. Geheel vrij van chemische ingrediënten en groeihormonen.

Wat is Koop een Koe? 

Wanneer het om vlees eten gaat, is er een groeiende vraag naar transparantie, duurzaamheid en ethische consumptie. Koop en Koe is een concept waarbij eerst alle delen van een koe worden verkocht en het dier daarna pas wordt geslacht. Dit is een principe dat door sommige boeren wordt toegepast. Zij verkopen zelf hun vlees direct aan de eindconsument. 

Koop een Koe is niet per definitie biologisch

Ben je op zoek naar biologisch vlees? Dan ben je bij Kuib aan het juiste adres. Wij zijn EU Bio gecertificeerd. Ons vlees is biologisch en ook onze bedrijfsvoering voldoet aan alle EU Bio-eisen. Als je rechtstreeks vlees bij een boer wil kopen, is dit meestal niet biologisch. Biologische producten herken je aan de groene vlag met de witte sterren. Als je dit logo ziet dan weet je zeker dat het een biologisch product is. 

Kan je bij Kuib een koe kopen?

Een hele koe kan je bij Kuib niet kopen. Een halve ook niet. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. De meeste mensen hebben niet zo’n grote diepvries om al dat vlees in te bewaren. Je kan bij Kuib wel heerlijke stukken biologisch vlees van de koe kopen. Ons assortiment rundvlees bestaat uit:

Wanneer je zelf jouw pakket samenstelt, kan je al deze producten in je winkelmand doen. Je bepaalt zelf hoeveel je van elk product wil. Koop jij liever een standaardpakket met vlees van de koe? Dat kan ook. Bekijk snel dit BBQ pakket rund.

Koop jij een koe of liever een varken?

Bij Kuib kan je niet alleen vlees van een koe kopen, maar ook van een varken of kip. Ons aanbod van verschillende soorten vleesproducten is erg gevarieerd en overzichtelijk, maar niet overvloedig. Zo raak je bij ons niet verdwaald tussen eindeloos veel producten. Lekker duidelijk dus.

We hebben verschillende vleespakketten met varkensvlees en kippenvlees. Zo kan je kiezen voor een klein of groot pakket kip en varken. In het kleine pakket zit ongeveer 4 kilo vlees en in het grote pakket zit ongeveer 8 kilo vlees. Het grote pakket is ideaal voor gezinnen. Er zit voor iedereen wel wat lekkers bij.

Je kan er ook voor kiezen om alleen maar varkensvlees of kippenvlees te bestellen. Als je alleen varkensvlees wil, dan moet je zelf een pakket samenstellen. Wil je alleen maar kippenvlees? Bekijk hier de samenstelling van kippakket 1 en kippakket 2. Daarnaast kan je - net als met het varkensvlees - ook met kip helemaal zelf een pakket samenstellen.  

Herkomst van onze koeien

Als je een deel van een koe koopt, wil je natuurlijk graag weten waar deze vandaan komt. Ons rundvlees komt rechtstreeks van de biologische boeren van Friland uit Denemarken. Onze boer Lars Jorgensen vindt het mooi om te zien dat elke koe zich anders gedraagt als je ze alle vrijheid geeft. Boer Gert werkt momenteel toe naar iets dat bosboeren heet. De koeien kunnen dan rondlopen in natuurlijke bebossing. Daarmee kunnen positieve ecologische effecten worden bereikt zoals minder uitstoot van stikstof en een vruchtbaardere grond. Biodiversiteit is belangrijk en onze Deense boeren hebben daar – samen met dierenwelzijn – een grote focus op. Lees hier meer over de herkomst van onze koeien, varkens en kippen.

koop een koe

Bevroren vlees van de koe

Ons vlees van de koe wordt direct na de productie ingevroren, op een hele koude temperatuur. Dit proces heet shockvriezen. Hierdoor bevriest het vlees in een hele korte tijd, waardoor de kwaliteit van het vlees van de koe optimaal behouden blijft. Voedingswaarden blijven bewaard en de vleesstructuur blijft maximaal intact. Hierdoor is bevroren vlees supervers. Veel verser dan wanneer je vlees koopt dat niet bevroren is, maar al wel een paar dagen in de vitrine ligt. Als je meer wil weten over waarom bevroren vlees kopen een uitstekende keuze is, lees dan het blogartikel Bevroren vlees vs vers vlees.

Ontdooien van het vlees van de koe

Net zoals het belangrijk is dat het invriezen op de juiste manier gebeurt, is het ook belangrijk dat jij de stukken vlees van de koe die je koopt thuis op de juiste manier ontdooit. Zo is het belangrijk dat je jouw vlees nooit op kamertemperatuur laat ontdooien. Wanneer je dat doet hebben bacteriën vrij spel en komt de voedselveiligheid in het geding. Dit wil je te allen tijde voorkomen. De beste en meest veilige manier om vlees van de koe te ontdooien is door dit in de koelkast te doen. Haal het vlees een dag voordat je het wil bereiden uit de diepvries en leg het in je koelkast. Al het vlees van Kuib is in de koelkast ruim binnen 24 uur ontdooid. Een andere optie is om je vlees te ontdooien in koud water. Laat het vlees wel altijd in de verpakking zitten. Water geleidt warmte veel sneller dan lucht, dus het ontdooien gaat een stuk sneller. En omdat het in koud water gebeurt is het ook een hele veilige methode om het vlees van de koe dat je hebt gekocht te ontdooien.

Let wel op, als je ooit hele grote stukken vlees moet ontdooien. Dit duurt een stuk langer, dus houd daar dan rekening mee.  

Recepten met rundvlees

Heb je vlees van een koe gekocht en ben je op zoek naar lekkere recepten? Bekijk hier onze recepten:

Heb jij een goed idee voor een nieuw KUIB-recept? Stuur een mail naar bart@kuib.nl en wie weet staat jouw recept binnenkort op onze website!

Koop een koe, plant een boom

Als je ervoor kiest om biologisch vlees te kopen bij Kuib, kies je er ook voor om terug te geven aan de natuur. Wij doneren namelijk 1% van onze omzet aan Eden Reforestation Projects. Dit is een non-profitorganisatie die samenwerkt met lokale gemeenschappen in arme gebieden om bossen te herstellen. Door de unieke ‘Employ-to-Plant’ methode wordt er werkgelegenheid gecreëerd onder de lokale bevolking. Zij kunnen op deze manier hun natuurlijke omgeving herstellen en beschermen. Het aanpakken van milieu- en sociaal-economische problemen gaan hierbij hand in hand.

koop een koe

Met elke euro kunnen er ongeveer 5 bomen worden geplant. Dus koop jij ons standaard pakket met vlees van de koe, dan draag je bij aan het planten van op zijn minst 4 nieuwe bomen! En je draagt ook bij aan het creëren van werkgelegenheid in arme gebieden

Bezorging in heel Nederland

Wij bezorgen vlees van de koe in heel Nederland. Alleen op de Waddeneilanden bezorgen we niet. Onze bezorgdagen zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De bezorgtijden zijn tussen 15.00 uur en 22.00 uur. Behalve op zaterdag, dan wordt er bezorgd tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Tijdens het afrekenen kan je zelf kiezen op welke dag jij jouw rundvlees wil ontvangen. Daarnaast kan je aangeven in welke week je jouw bestelling het liefst ontvangt. Het vlees van de koe dat je hebt gekocht wordt met diepvries transport thuisbezorgd. Dit betekent dat de vriesketen niet wordt onderbroken en de voedselveiligheid niet in het geding komt.  

Onze bezorgdienst is Leen Menken. Op de dag van de levering wordt je op de hoogte gehouden door Leen Menken. Je ontvangt eerst een tijdsvenster van 3 uur waarbinnen ze bezorgen. Dit tijdsvenster wordt steeds kleiner, naarmate de dag vordert. Ongeveer een half uur voordat de chauffeur bij jou is, ontvang je een sms bericht met het precieze tijdstip van de levering. Wanneer je niet thuis bent zal de chauffeur je eerst bellen op jouw mobiele telefoon om te vragen of je in de buurt bent. 

Neem contact op als je meer wil weten over het kopen van een koe

Koop jij een deel van onze koe of wil je eerst graag meer weten over Kuib? Je kan hier meer lezen over Kuib. Wij staan natuurlijk ook voor je klaar voor al je vragen. Stuur een mail naar service@kuib.nl of stuur een Whatsapp bericht naar: +31 6 52667745. Daarnaast kan je het antwoordformulier invullen op onze website. We reageren binnen kantooruren altijd zo snel mogelijk. 

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

Onze boxen

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Gratis thuisbezorgd