Hamburger met bietensalsa

en gefrituurde augurken

  • 40 minuten
2 personen

Ingrediënten

Hamburger en bietensalsa

  • 2 hamburgers
  • 2 sandwichbollen*
  • 30 gr boter
  • 50 gr gekookte rode biet, blokjes
  • 2 normale augurken, fijngesneden
  • Kwart rode ui, gesnipperd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel crème
  • 2 blaadjes kropsla
  • 2 plakken cheddar

* Wij van KUIB adviseren het Vlaamsch Broodhuys

Gefrituurde augurk

  • 6 grote augurken
  • 60 gr bloem
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 ei, geklopt
  • 120 gr panko
  • 200 ml plantaardige olie
  • 30 ml ranch dressing
  • 1 el sriracha saus
Benodigdheden
  1. Drie schaaltjes
  2. Drie kommen
  3. Koekenpan
  1. Mix de bietenblokjes met de fijngesneden augurk en de rode ui. Meng in een ander bakje de mayonaise met de mierikswortelcrème. Mix de ranch dressing met sriracha. Zet alles in de koelkast.
     
  2. Snijd de 6 augurken in partjes van 4. Dip de augurken in: 1. bloem gemixt met knoflookpoeder 2. geklopte ei en 3. panko.
     
  3. Verhit boter in een pan op middelhoog vuur. Snijd de sandwichbollen doormidden en bak de binnenkanten goudbruin. Leg open op een bord.
     
  4. Verhit op middelhoog vuur een pan met de olie (of gebruik een frituurpan). Verhit tot 180 ⁰C. Bak 4 stukjes augurk per keer, ongeveer 1 minuut per kant.
     
  5. Doe peper en zout op de hamburgers. Bak beide kanten 1 minuut op hoog vuur en 3 minuten op medium vuur. Leg de laatste minuut de cheddar op de burgers.
     
  6. Besmeer de binnenkanten van de bollen met mierikswortel-mayonaise. Leg de sla en hamburger op de onderste helft van de bol. Doe de rode bietensalsa op de burger. Serveer met de gefrituurde augurken en de pittige ranch dressing dip.

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Geen bezorgkosten