Gehaktballetjes uit de oven
met spaghetti aglio e olio en rucola
- U bevindt zich hier:
- Home
- Recepten
- Gehaktballetjes uit de oven

2 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 300 gr rundergehakt
- 1/2 kleine ui, gesnipperd
- 50 gr panko broodkruim
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 ei
- 1 el tomatenketchup
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Spaghetti en rucola
- 150 gr spaghetti
- 3 tenen knoflook, dunne plakjes
- 50 ml olijfolie
- ½ tl chilivlokken
- ½ bakje platte peterselie, fijngesneden
- 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- Klein zakje rucola (40 gr)
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
Benodigdheden
- Kom
- Oven
- Kookpan
- Wokpan
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180⁰C. Mix in een grote kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Kneed goed tot één geheel. Voeg eventueel extra panko toe als het te vochtig is. Draai 10 kleine gehaktballetjes en leg deze op een rooster met bakpapier. Zet 18 minuten in de oven.
- Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de rucola met 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Verhit op medium vuur een pan met 50 ml olijfolie en rooster de knoflookplakjes. Af en toe roeren. Zet het vuur op laag als de knoflook goudbruin kleurt (na +/- 10 minuten).
- Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg de chilivlokken, de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak toe. Doe de olijfolie met knoflook bij de spaghetti en hussel alles goed door elkaar.
- Verdeel de spaghetti over twee borden en bestrooi naar smaak met de overgebleven Parmezaanse kaas. Leg de gehaktballetjes op de borden en serveer met de rucola.
- Maak er (geen) gehakt van! Enjoy.
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

-
-
IJskoud in topconditie
-
Diepvriestransport
-
Geen bezorgkosten