Aziatische biefstuk bowl

  • 40 minuten
2 personen

Ingrediënten

Kogelbiefstuk

  • 2 kogelbiefstuk
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ¼ tl gember, geraspt
  • 1 el sojasaus
  • ½ el sesamolie
     

Overige ingrediënten

  • 125 gr jasmijnrijst
  • 60 gr sojabonen
  • 4 radijsjes, plakjes
  • 1 avocado, blokjes
  • ½  mango, blokjes
  • Kwart komkommer, plakjes
  • 60 gr rode kool, julienne
  • 60 gr wortel, julienne
  • 1 limoen, geraspte schil
  • 2 el mayonaise
  • ½ el sriracha saus
  • ½ el water
Benodigdheden
  1. Kom
  2. Kookpan
  3. Koekenpan
  1. Haal de biefstukjes uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Leg op een bord buiten de koelkast. Meng de knoflook, de gember, de sojasaus en de sesamolie in een kom. Marineer de biefstukjes en laat een uur op kamertemperatuur komen.
     
  2. Mix de mayonaise met de sriracha saus en het water. Zet in de koelkast. Snijd alle overige ingrediënten zoals staat aangegeven in de ingrediëntenlijst.
     
  3. Bereid de rijst en de sojabonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  4. Verhit een pan op hoog vuur en bak de biefstukjes 45 seconden per kant. Zet het vuur iets lager en bak beide kanten nogmaals 45 seconden. Laat daarna 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd de biefstukjes tegen de draad in dunne tranches.
     
  5. Verdeel de rijst over twee kommen. Leg vervolgens alle ingrediënten op de rijst. Besprenkel met de sriracha-mayonaise en geraspte limoenschil.
     
  6. Nanea i kāu ‘aina ahiahi! (Eet smakelijk!)

 

Lees hier alles over de biologische biefstuk.

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Geen bezorgkosten