Varkensmedaillon in honingboter
met gebakken appel-ui en aardappelkroketjes
- U bevindt zich hier:
- Home
- Recepten
- Varkensmedaillon in honingboter
2 personen
Ingrediënten
Varkensmedaillons
- 300 gr varkensmedaillon
- 20 gr boter
- 1 el honing
- ¼ tl cajunkruiden
- 180 ml water
- 2 takjes tijm
Gebakken appel-ui
- 1 ½ grote gele ui, ringen
- 3 grote, rode appels, partjes
- 30 gr bruine suiker
- ¼ tl paprikapoeder
- Snufje nootmuskaat
- 10 gr boter
8 aardappelkroketjes
Benodigdheden
- Oven
- Ovenvaste pan
- Koekenpan
Aan de slag
- Dep de varkensmedaillons droog met keukenpapier en laat 1 uur op kamertemperatuur komen. Bereid de aardappelkroketjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Wrijf de varkensmedaillons in met cajunkruiden en peper. Verhit de boter en de honing in een ovenvaste pan op middelhoog vuur. Voeg de tijm toe. Bak de varkensmedaillons 2 minuten aan beide kanten. Plaats de pan vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit boter in een koekenpan en fruit de uien op hoog vuur. Zet na een paar minuten het vuur op middelhoog. Voeg de appels toe en vervolgens de overige ingrediënten. Roer goed en zet op laag vuur. Plaats een deksel op de pan. Haal na 10 minuten de deksel van de pan, laat nog 5 minuten sudderen.
- Haal de pan met varkensmedaillons uit de oven. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Voeg water toe aan de pan en roer op middelhoog vuur. Laat 5 minuten sudderen, totdat de saus wat is ingedikt. Giet de saus over het vlees.
- Serveer de varkensmedaillons met appel-ui en de aardappelkroketjes.
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept
-
-
IJskoud in topconditie
-
Diepvriestransport
-
Geen bezorgkosten