Ribeye / entrecote met chimichurri
en pastasalade
- U bevindt zich hier:
- Home
- Recepten
- Ribeye / entrecote met chimichurri
Ingrediƫnten
Ribeye en/of entrecote
Chimichurri
- 1 bakje platte peterselie
- 1/2 bakje verse oregano
- 3 tenen knoflook
- 100ml extra vierge olijfolie
- 2 el rode wijn azijn
- 1 tl rode pepervlokken
- Snufje grof zeezout en zwarte peper
Wokkelsalade
- 500gr gekleurde wokkels
- 150gr parmaham
- 1 pot zongedroogde tomaten julienne
- 1 pot knoflookolijven
- Blok Old Amsterdam kaas, 400gr
Dressing voor salade
- 400ml extra vierge olijfolie
- 400ml balsamicoazijn
- 1 el mosterd
- 5 el honing
- 5 tenen knoflook
1. Snijd de peterselie, oregano en knoflook klein. Stamp met een vijzel, totdat de ingrediƫnten goed zijn gemixt.
2. Voeg de olijfolie, de rode wijn azijn, de chilivlokken en een snufje peper en zout toe aan de mix. Roer goed. Zet in de koelkast.
3. Doe de olijfolie, de balsamicoazijn, de mosterd , de honing en de geperste knoflooktenen in een grote kom. Mix goed en zet in de koelkast.
4. Kook de wokkels zoals aangegeven op de verpakking. Na het afgieten laten afkoelen.
5. Snijd de parmaham en brokkel de Old Amsterdam kaas. Giet 3/4 van de saus bij de wokkelpasta. Voeg ook de parmaham de zongedroogde tomaten, de knoflookolijven en de blokjes Old Amsterdam toe. Goed husselen. Zet in de koelkast.
6. Giet vlak voor het serveren de overige saus bij de wokkelsalade.
7. Besprenkel het vlees met peper en zout.
8. Leg het vlees op het rooster van een gloeiendhete barbecue (minimaal 300 graden). Bak ongeveer 1 minuut per kant voor een medium rare resultaat.
9. Haal het vlees van de barbecue en laat enkele minuten rusten. Trancheer de ribeye en/of entrecote en serveer met chimichurri.
TIP: Let erop hoe dik het vlees is. Als de steak ongeveer 1 cm dik is, bak je het ongeveer 1 minuut per kant. Is het 2 cm dik, dan bak je 2 minuten per kant, etc.
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept
-
-
IJskoud in topconditie
-
Diepvriestransport
-
Geen bezorgkosten