Frisse koriander limoen rijst

  • 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 120 gr langgraanrijst
  • Bakje koriander
  • 1 limoen
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels lente-ui
  • Olijfolie
  • Snufje zout
Benodigdheden
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Keukenmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Rasp

1. We willen lekker luchtige rijst die niet aan elkaar plakt. Spoel de rijst daarom vooraf even af in een vergiet. Hierdoor was je kleine stofdeeltjes en restjes zetmeel van de rijst en blijft het lekker fluffy.

2. Verwarm op medium hoog vuur een scheut olijfolie in een kookpan. Voeg de knoflook toe en fruit deze 30 seconden.

3. Voeg de rijst en een snufje zout toe en roer goed.

4. Voeg het water toe. Als het water kookt zet je het vuur op laag en de deksel op de pan. Na ongeveer 15 minuten – als al het water door de rijst is geabsorbeerd – haal je de pan van het vuur.

5. Laat 10 minuten nagaren met de deksel erop.

6. Eerst even goed husselen. Voeg vervolgens de limoensap, de limoenschil, de fijngesneden koriander, de chili vlokken en de lente-ui toe aan de rijst. Ik doe er zelf altijd nog een scheutje extra vierge olijfolie overheen. Goed husselen en klaar!

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Geen bezorgkosten