Kip kofte
met pita en zelfgemaakte hummus
Ingrediënten
Hummus
- 200gr kikkererwten
- 70ml tahin
- 1 knoflookteen
- Citroensap van citroen
- Zout
- 3 ijsklontjes
- Sumak
Knoflookyoghurt
- 250ml magere yoghurt
- 2 knoflooktenen
- 1 el peterselie, fijngesneden
- Citroensap van citroen
- Extra vierge olijfolie
- 1/2 el komijn
- Peper en zout
Kip kofte
- 275gr kipgehakt
- Beetje eiwit van een ei
- Panko paneermeel
- 1/2 ui, gesnipperd
- 2 knoflooktenen
- 1 el platte peterselie, gesneden
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el pimentpoeder
- 1/2 el kardemompoeder
- 1/2 el chilivlokken
- Peper en zout
Overig
- Pitabroodjes
- 1/2 komkommer
- Cherrytomaatjes
- 1 rode ui
1. Laat de kikkererwten 's nachts weken in een kom met water. Kook ze vervolgens. Giet af en bewaar wat water waar je de kikkererwten in hebt gekookt. Doe ze in een bak met water en wrijf de kikkererwten in je handen, zodat de velletjes eraf vallen. Als de kikkererwten goed zijn afgekoeld pureer je ze samen met de geperste knoflook. Voeg vervolgens tahin, citroensap, zout en ijsklontjes toe en pureer nog een paar minuten totdat het geheel mooi glad is. Voeg af en toe een klein beetje water toe wat je hebt bewaard als het geheel nog te dik is. Zet in de koelkast. Voor serveren een klein beetje extrie vierge olijfolie en sumak toevoegen.
2. Mix alle ingrediënten van de knoflookyoghurt en zet in de koelkast.
3. Doe alle ingrediënten van de kip kofte in een kom en kneed een aantal minuten met je handen. Maak platte, langwerpige 'gehaktballetjes.' Zet minimaal 15 minuten in diepvries, dan is het bakken makkelijker.
4. Maak de pitabroodjes warm. Snijd de komkommer, cherrytomaatjes en rode ui klein.
5. Bak de kip kofte in een pan. Eerst beide kanten 2 minuten op hoog vuur. Daarna beide kanten nog 5 minuten op medium vuur.
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept
-
-
IJskoud in topconditie
-
Diepvriestransport
-
Geen bezorgkosten