Filetlapjes

met pastinaakpuree en spruitjes

  • 35 minuten
2 personen

Ingrediënten

Filetlapjes

  • 2 filetlapjes
  • Peper en zout
  • Boter of olijfolie om te bakken
     

Pastinaakpuree en spruitjes

  • 400 gr pastinaak
  • ½ el bieslook, fijngesneden
  • 1 el pistachenootjes, grof gehakt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Sap van halve citroen
  • 1 cm gember, geraspt
  • 2 el kookvocht
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 zakje spruitjes voor 2 personen (+/- 400 gr)
Benodigdheden
  1. Twee kookpannen
  2. Koekenpan
  3. Stamper of mixer
  1. Haal de filetlapjes uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Laat 1 uur op kamertemperatuur komen.
     
  2. Schil de pastinaak en snijd in plakken van ongeveer 2cm dik. Breng de pastinaak in een ruime pan gevuld met water op hoog vuur aan de kook. Als het water kookt, laat de pastinaak 20 minuten zachtjes verder koken.
     
  3. Snijd de kontjes van de spruitjes en was ze met koud water. Kook de spruitjes vervolgens in 10-12 minuten gaar.
     
  4. Kruid de filetlapjes met een snufje peper en zout. Bak beide kanten 2 minuten op medium vuur. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten nagaren.
     
  5. Giet de pastinaak af. Bewaar 2 eetlepels kookvocht. Stamp of pureer de pastinaak. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, de gember, het kookvocht, de citroensap, de nootmuskaat en de bieslook toe. Roer goed. Strooi de pistachenoten over de puree. Serveer samen met de filetlapjes en de spruitjes.
     
  6. Knort jouw maag? Mooi! Smakelijk.

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Geen bezorgkosten