Varkensmedaillon met broccolisalade

Geschreven door Bart / op 10 mei, 2023

Deze varkensmedaillons zijn super mals en sappig. De broccolisalade is knapperig, fris en hartstikke gezond. Wat wil je nog meer? We maken zelf de seasoning voor de varkensmedaillons, net als de honing-mosterd-dille dressing voor de broccolisalade. Uiteraard kan je ook kiezen voor een zakje en een flesje, maar zeg nou zelf: homemade is veel lekkerder!

Heerlijke, gezonde broccolisalade

Broccoli is één van mijn favoriete go-to groente. Het zit bomvol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Hartsikke gezond dus! En omdat we de broccoli rauw verwerken in deze salade, worden alle voedingswaarden optimaal benut en opgenomen door ons lichaam. Naast de broccoli zit er nog een super food in deze salade: granaatappel. Granaatappel behoort tot het gezondste fruit ter wereld. En het is nog hartsikke lekker ook.  

varkensmedaillon met broccolisalade varkensmedaillon met broccolisalade

Verder bestaat deze broccolisalade uit mango, rode ui, pijnboompitten, cheddar en honing-mosterd-dille dressing. De cheddar geeft een beetje een romige twist aan het geheel. Als je zin hebt in een wat lichtere broccolisalade, dan kan je de kaas ook achterwege laten. Smaakt nog steeds geweldig!

Bereidingswijze honing-mosterd-dille dressing   

1. Doe extra vierge olijfolie, appelazijn, honing, (Dijon) mosterd, knoflook en dille in een kommetje.
2. Goed mixen totdat je een mooie dressing hebt.

varkensmedaillon met broccolisalade              varkensmedaillon met broccolisalade

Bereidingswijze broccolisalade

1. Bak de pijnboompitten op medium vuur goudbruin.
2. Snijd de broccoli, mango en ui klein.
3. Doe de pijnboompitten, broccoli, mango, rode ui, granaatappel en cheddar in een kom. 
4. Giet de dressing erover en hussel alles goed door elkaar. 
5. Zet in de koelkast.

varkensmedaillon met broccolisalade varkensmedaillon met broccolisalade

Je kan de broccolisalade makkelijk een aantal dagen bewaren in de koelkast. Dus als je weinig tijd hebt, kan je ervoor kiezen om de broccolisalade 1 of 2 dagen eerder te bereiden. Of maak extra veel. Het past bij bijna alles wat je 's avonds op tafel zet. Gezond tussendoortje? Broccolisalade.

Dan gaan we nu naar de varkensmedaillon.

Wat is varkensmedaillon?

Varkensmedaillon wordt gesneden van de varkenshaas, in plakken van 2 à 3 cm dik. Het is heel makkelijk te bereiden, snel klaar en super mals! Het meest malse stukje vlees van het varken zelfs. Bij KUIB zijn is de biologische varkenshaas verpakt per 6 x 50 gram.

Met een perfecte eigengemaakte seasoning bakken we de varkensmedaillons in olie, boter en kippenbouillon totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. 

Eigengemaakte seasoning

Neem een schaaltje en doe paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, peper en zout erin. Pak een theelepel mix alle ingrediënten goed door elkaar.

varkensmedaillon met broccolisalade

Biologische varkensmedaillons bereiden

1. Leg de varkensmedaillons op een plank of een bord.
2. Dep ze droog met keukenpapier.
3. Bestrooi beide kanten van de varkensmedaillons met de eigengemaakte seasoning.
4. Verwarm in een koekenpan of gietijzeren pan olie op hoog vuur. Bak 2 minuten per kant. 
5. Haal de varkensmedaillons uit de pan. Voeg kippenbouillon en boter toe aan de pan. Als de boter is gesmolten leg je de varkensmedaillons terug in de pan.
6. Bak nog 2 minuten per kant op medium vuur. 
7. Besprenkel met fijngesneden peterselie.

Wil je een uitgebreidere beschrijving? Lees dan hoe je in 9 stappen de perfecte varkenshaas bakken kan.

Serveer de varkensmedaillons samen met de broccolisalade. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 gr varkensmedaillon
  • Seasoning
  • 4 gr peterselie
  • Olie
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 klontjes boter


Honingmosterd-dille dressing

  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 2 el honing
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Paar takjes dille


Broccolisalade

  • 400 gr broccoli, klein gesneden
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1/2 rode ui
  • 90 gr granaatappel
  • 1/2 mango, in blokjes gesneden
  • 50 gr cheddar, geraspt
Benodigdheden
  1. Bakje voor de dressing
  2. Schaal voor de salade
  3. Schaaltje voor de seasoning
  4. Gietijzeren pan

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

Onze boxen

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Geen bezorgkosten