De kracht van KUIB

Samen sterk.

Wij hebben er onze missie van gemaakt om eerlijk en goed vlees te selecteren waar jij dol op bent. En het mooiste is: we bezorgen de biologische vleesbox tot aan jouw deur!

Dream4Kids x KUIB

Dream4Kids x KUIB

Heel de maand oktober staat bij ons in het teken van Droomdagen voor kinderen. Voor elk verkocht vleespakket doneren we 15% aan Dream4Kids

Dream4Kids geeft kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma een nieuwe, positieve start door hun mooiste droom uit te laten komen tijdens een Droomdag. Elke Droomdag is op maat gemaakt en specifiek afgestemd op de behoeften, wensen en dromen van het kind. 

Bij KUIB geloven we in het principe: samen sterk.
Doe je mee?

Biologisch vlees

Biologisch vlees

 • Alle boeren waar KUIB mee samenwerkt zijn streng geselecteerd en hebben het EU Bio keurmerk.
 • Gezondheid, welzijn en natuurlijk gedrag van dieren hebben prioriteit.
 • De dieren hebben veel ruimte, zowel binnen als buiten.
 • Geen preventief gebruik van geneesmiddelen en antibiotica.
 • Voeding van dieren is geheel vrij van GMO's, groeihormonen en chemische ingrediënten.
 • Doordat de dieren natuurlijk gedrag kunnen tonen, zijn ze een stuk actiever. Dit komt de ontwikkeling van de vleesstructuur ten goede.
 • De dieren hebben onbeperkt toegang tot voer en schoon drinkwater.
 • Binnen hebben de dieren voldoende schone en droge ligruimtes met strooisel van natuurlijk materiaal.
 • Transparantie en goede tracering. Op al onze verpakkingen staat een duidelijke herkomst van het vlees.
EU Bio keurmerk

EU Bio keurmerk

Het Europese Biologische keurmerk (EU Bio) maakt duidelijk dat producten voldoen aan de Europese wetgeving voor biologische productie. De hele bedrijfsvoering van KUIB is getoetst en goedgekeurd. EU Bio is een topkeurmerk, dat hoog scoort op controle, transparantie en duurzaamheid. 

Biologische landbouw is één van de meest duurzame vormen van voedselproductie. Er wordt nadrukkelijk rekening gehouden met milieueffecten en dierenwelzijn. De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en is geheel GMO vrij.

IJskoud in topconditie

IJskoud in topconditie

Superkoud, supersnel. Ons vlees wordt direct op een lage temperatuur ingevroren. De voordelen?

Smaak en textuur 

Omdat het bevriezingsproces zo snel verloopt, worden de microben in de proteïne inactief. Hierdoor blijft het vlees in een superieure staat van versheid. Smaak en textuur blijven optimaal.

Voedingswaarden

Voedingswaarden

Het snelvriezen heeft niet alleen effect op de smaak en textuur. In bevroren producten worden ook de voedingswaarden uitstekend geconserveerd. Zo zijn onze stukken vlees niet alleen lekkerder, maar ook beter!

Niet geheel overtuigd? Bestel een KUIB en see (taste) for yourself!

De smaak van aandacht

De smaak van aandacht

Aandacht voor elkaar. Aandacht voor het vlees.

Geniet samen met familie of vrienden van heerlijke, eerlijke gerechten. Neem de tijd. Tijd om te koken en tijd voor elkaar. Goede momenten beleef je samen.

Samen bomen planten

Jij bestelt vlees en wij doneren. Aan Eden Reforestation Projects. Deze non-profit organisatie heeft al bijna 900 miljoen bomen geplant en beschermd. En counting. Met hun holistische bottom-up benadering planten ze niet alleen bomen, maar creëren ze ook werkgelegenheid onder de lokale bevolking in arme gemeenschappen over de hele wereld. 

In het kort

In het kort

Eden Reforestation Projects werkt samen met donateurs en lokale gemeenschappen om op grote schaal bossen te herstellen, daarbij banen te creëren, ecosystemen te beschermen en klimaatverandering af te zwakken.

Klik hier als je meer wil weten over onze samenwerking.

Employ to plant

Employ to plant

Eden Reforestation Projects zorgt voor werkgelegenheid en voorziet lokale gemeenschappen van economische stimulansen, om de natuur waarin ze leven te herstellen. Door deze gemeenschappen het middelpunt van het werk te laten zijn, is er bij de lokale bevolking een grote inzet tot herbebossing. Daarnaast is er een gevoel van eigendom onder de mensen, die resulteert in een enorme bereidheid om hun bossen ook op de lange termijn te beschermen.

Samen sterk

Samen sterk

Via ons partnerschap doneren wij - samen met jullie - 1% van onze omzet aan Eden Reforestation Projects. Deze middelen worden onder andere ingezet om:

 • Samenwerkingen op te zetten met dorpen die toegewijd zijn om hun bossen te herstellen.
 • Lokale dorpelingen aan te nemen en te trainen om nieuwe bomen te planten.
 • Inheemse boomsoorten te planten.

Wil je meer weten? Gan naar: www.edenprojects.org.