2x lekkere en makkelijke gerechten met kipsaucijs
- U bevindt zich hier:
- Home
- Blog
- 2x lekkere en makkelijke gerechten met kipsaucijs

- U bevindt zich hier:
- Home
- Blog
- 2x lekkere en makkelijke gerechten met kipsaucijs
Denk jij bij worstjes meteen aan grillen en barbecue? Ik ook, hoor. Er zijn echter genoeg lekkere gerechten waar (kip)saucijs uitstekend mee matcht! En het zijn vaak snelle en super makkelijke gerechten.
One-pot couscous met kipsaucijs
Deze makkelijke one-pot couscous is niet alleen snel klaar, maar ook lekker en gezond. Dit gerecht staat vanaf nu vaker bij je op tafel, dat weet ik zeker. Heb je kinderen? Zij zullen ervan smullen! Voor het bereiden van de couscous nemen we kippenbouillon. Dat geeft nog meer smaak aan het gerecht dan water.
One-pot couscous met kipsaucijs ingrediënten
(2 personen)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 ml kippenbouillon
- 2 stuks biologische kipsaucijs
- 60 gr (baby)spinazie
- 120 gr couscous
- 30 gr pijnboompitten
- extra vierge olijfolie
- 2 lente-ui
- 1 zoete puntpaprika
One-pot couscous met kipsaucijs benodigdheden
- Kookpan
- Snijplank
- Keukenmes
- Knoflookpers
One-pot couscous met kipsaucijs bereiding
- Bak de kipsaucijzen in ongeveer 15 minuten gaar. Laat een beetje afkoelen. Snijd de worstjes vervolgens eerst in de lengte doormidden en daarna in halve schijfjes.
- Rooster de pijnboompitten op medium vuur goudbruin.
- Verhit een kookpan op medium hoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de uien ongeveer 5 minuten.
- Voeg de geperste knoflook toe en mix met de uien. Let op dat de knoflook niet aanbrand.
- Voeg na 30 seconden de kippenbouillon toe.
- Voeg de kipworstjes toe en roer 2 minuten.
- Doe vervolgens de spinazie in de pan.
- Als de spinazie klein en zacht is geworden, voeg je als laatste de couscous toe. Roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur. Zet de deksel op de pan.
- Na 5 minuten is de couscous klaar. Voeg de puntpaprika en lente-ui toe. Hussel alles nog een keer goed door elkaar. Besprenkel de couscous met de geroosterde pijnboompitten.
Ravioli met kipsaucijs en wortel uit de oven
Heb je heel veel haast? En heb je genoeg ingrediënten in huis? Maak wat meer ravioli en laat de wortels uit de oven achterwege. Dan zit je binnen 10 minuten aan tafel. Denk er wel aan om de kipsaucijzen in de ochtend of de dag ervoor te bereiden wanneer je wel tijd hebt. Deze zijn binnen no-time weer opgewarmd als je ze toevoegt aan de ravioli en spinazie.
Voor de ravioli heb ik gekozen voor een truffel- en champignonvulling. Heb je liever een andere vulling voor je ravioli? Vrijheid is blijheid, de keus is aan jou :)
Ravioli met kipsaucijs ingrediënten
(2 personen)
- 250 gr ravioli
- 150 gr bevroren spinazie à la crème
- 1 el olijfolie
- 2 kipsaucijs
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 gr zongedroogde tomaten julienne
- 3 wortels
- Olijfolie
- Honing
- Tijm (vers of gedroogde)
- Parmezaanse kaas
Ravioli met kipsaucijs benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan/wokpan
- Snijplank
- Keukenmes
- Knoflookpers
- Oven
- Rasp
Ravioli met kipsaucijs bereiding
Wortels uit de oven
- Verwarm je oven voor op 240 graden.
- Snijd de wortels in 3 stukken. Snijd de stukjes daarna doormidden.
- Doe de stukjes wortel in een kom. Voeg olijfolie, honing, tijm en een snufje peper en zout toe. Zet 20-25 minuten in de oven.
Ravioli met kipsaucijs
- Bak de kipsaucijzen in ongeveer 15 minuten gaar. Laat een beetje afkoelen en snijd ze in schijfjes.
- Maak de ravioli klaar zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Verwarm in een pan op medium hoog vuur olijfolie en fruit de ui.
- Voeg na 5 minuten de geperste knoflook toe.
- Voeg na 30 seconden de spinazie à la crème toe.
- Als de spinazie warm is doe je de kip, de zongedroogde tomaten en de ravioli erbij.
- Goed husselen. Rasp Parmezaanse kaas over de ravioli en serveer samen met de wortels.
Het mooie van een recept – welk recept dan ook - is dat je jezelf er niet aan hoeft te houden. Je hebt altijd alle vrijheid om te doen wat je zelf wil. Zo kan je bijvoorbeeld de zongedroogde tomaten bij de one-pot couscous doen of de lente-ui en/of zoete puntpaprika bij de ravioli toevoegen. Heb je een vleesvrije dag? Gebruik groentebouillon of water om de couscous in te bereiden en vervang de kipsaucijs voor wat noten en peulvruchten.
Eet smakelijk!
Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept
