Biologische kip

Er is een grote kans dat jij – net als meer en meer mensen – jezelf steeds bewuster bent van de keuzes die je maakt met betrekking tot je voeding. Biologische kip is bij uitstek geschikt om op te nemen in een gezond voedingspatroon. Bij KUIB ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar de beste biologische kip. Je kan makkelijk online jouw favoriete kipproducten bestellen en het mooie is: het wordt gewoon bij je thuisbezorgd. De smaak van onze biologische kip is ongeëvenaard. Als je het een keer hebt geprobeerd, wil je niet meer anders. Dan koop je nooit meer kip in de supermarkt. Wil je weten wat biologische kip zo bijzonder maakt? Lees dan snel verder.

Wat is biologische kip?

Biologische kip is kip die wordt geproduceerd volgens de strenge eisen die gesteld worden door het EU Bio keurmerk. Dierenwelzijn en impact op het milieu staan hierbij centraal. Zo heeft een biologisch kip veel meer ruimte, zowel binnen als buiten. Inderdaad, ook buiten. Het is namelijk verplicht dat een biologische kip overdag naar buiten kan wanneer die dat wil. Daarnaast is het voer van de biologische kip vrij van chemische ingrediënten en wordt er géén gebruik gemaakt van kunstmest of pesticiden.

Hoe herken je biologische kip 

Je herkent biologische kip aan het EU Bio keurmerk. Dit is het groene vlaggetje met de witte sterren. EU Bio is een topkeurmerk dat hoog scoort op controle, transparantie en duurzaamheid. In Nederland is Skal de controlerende en certificerende instantie van dit keurmerk. Het is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de hele biologische keten in Nederland. Op jaarlijkse basis vinden er controles plaats bij bedrijven die biologische producten produceren, bewerken of verhandelen. Het kan voorkomen dat de frequentie van controle vaker is dan eens per jaar.

Herkomst van de biologische kip van KUIB

Onze biologische kip komt rechtstreeks van de biologische pluimveehouders van KemperKip.

Langzaam groeiend ras

 • Het betreft een langzaam groeiend ras, dat bijna 2 keer zo oud wordt als een normale kip.
 • Het is een specifiek ras met een eigen smaak.
 • Het vlees heeft een bijzondere structuur en is heel mals.

Biologische voeding

 • Minimaal 95% van het voer van de kippen is biologisch.
 • De kippen krijgen geen dierlijke producten gevoerd.
 • Géén preventief gebruik van antibiotica.
 • Géén groeihormonen.
 • Minimaal 65% van het voer is graan.

Dierenwelzijn

 • Altijd onbeperkt toegang tot voer en schoon drinkwater.
 • Binnen ligt er strooisel op de grond en er is veel ruimte.
 • Overdag kan de biologische kip buiten in het gras lopen.

Strenge controle en ambachtelijke productie

 • De biologische kip van KemperKip groeit op bij kleinschalige kwekers
 • Elke biologische kip ondergaat een kwaliteitscontrole.
 • Lange houdbaarheid.
 • De biologische kippen worden op semi-ambachtelijke wijze verwerkt in de slachterij in Uden.
 • De gehele productieketen wordt gecontroleerd door Skal (EU Bio)

De prijs van biologische kip

De prijs van biologische kip ligt een stuk hoger dan die van reguliere kip. De verschillen tussen een biologische kip en een reguliere kip zijn dan ook enorm. Er zijn veel redenen voor dit grote prijsverschil. Zo leeft een biologische kip bijna twee keer zo lang. Dit betekent dat er twee keer zoveel voer nodig is om een biologische kip groot te brengen. Daar komt bij dat het voer voor de kip ook biologisch is, en biologisch voer is duurder dan regulier voer. Verder hebben de kippen veel meer ruimte, wat hogere kosten met zich meebrengt.

Voor dit prijsverschil krijg je wel enorme waarde voor je geld. Je weet zeker dat de biologische kip een goed leven heeft gehad met veel ruimte en goed voer. Daarnaast is biologische kip beter voor je lichaam, omdat de kip zelf een veel gezonder leven heeft gehad dan een reguliere kip. Als laatste smaakt biologische kip simpelweg veel beter dan reguliere kip.

biologische-kip

Als je het niet geloofd, moet je het op zijn minst een keer hebben geprobeerd! Bekijk snel ons kippakket 1 en kippakket 2 en bestel jouw favoriete pakket. 

Biologische kip bestellen bij KUIB

Je bestelt bij ons in een handomdraai. Lekker makkelijk online bestellen en jouw pakket wordt thuisbezorgd wanneer jij wil. Bekijk welke vleespakketten wij hebben samengesteld voor jou. Zelf een vleespakket samenstellen behoort ook tot de mogelijkheden. 

Heb je jouw keuze gemaakt? Klik op ‘Bestel jouw box’ en vul je gegevens in. Je kan zelf een bezorgdag kiezen. Wij bezorgen in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) op de volgende dagen:

 • Woensdag (tussen 15u en 22u)
 • Donderdag (tussen 15u en 22u)
 • Vrijdag (tussen 15u en 22u)
 • Zaterdag (tussen 8u en 18u)

Het is mogelijk om een eenmalige bestelling te plaatsen, maar je kan ook lid worden en een flexibel lidmaatschap nemen. Bij het flexibele lidmaatschap kan je kiezen om één keer in de 2, 4 of 6 weken een biologisch vleespakket thuisbezorgd te krijgen. Je zit nooit ergens aan vast, je kan dit op elk moment opzeggen. Ook ontvang je altijd een herinnering als er weer een volgende levering voor je op de planning staat, zodat je geen vlees ontvangt waar je niet op zit te wachten.

Jouw kip thuisbezorgd

Wij bezorgen in heel Nederland. Alleen op de Waddeneilanden bezorgen we dus niet. Tijdens het afrekenen kan je zelf kiezen op welke dag je jouw bestelling wilt ontvangen. Je bestelling wordt met diepvries transport thuisbezorgd. Dit betekent dat de vriesketen niet wordt onderbroken en de voedselveiligheid niet in het geding komt.

Onze bezorgdienst is Leen Menken. Op de dag van de levering wordt je op de hoogte gehouden door Leen Menken. Je ontvangt eerst een tijdsvenster van 3 uur waarbinnen ze bezorgen. Dit tijdsvenster wordt steeds kleiner, naarmate de dag vordert. Ongeveer een half uur voordat de chauffeur bij jou is, ontvang je een sms bericht met het precieze tijdstip van de levering. Wanneer je niet thuis bent zal de chauffeur je eerst bellen op jouw mobiele telefoon om te vragen of je in de buurt bent. Als je echt niet thuis bent, dan neemt de chauffeur jouw pakket mee terug naar het distributiecentrum. Daar wordt het weer opgeslagen in de diepvries. Het wordt dan in samenspraak met jou op een andere dag bij je thuisbezorgd. Wij staan niet toe dat Leen Menken het pakket met biologische kip bij jouw buren afgeeft wanneer je niet thuis bent. Dit doen we met het oog op de voedselveiligheid en waarborging van de kwaliteit van ons biologisch kippenvlees. Wij kunnen namelijk niet in de diepvries van je buren kijken. Dus misschien hebben ze helemaal geen ruimte en/of zin om jouw bevroren vlees in hun diepvries te leggen. Ook staan wij niet toe dat de chauffeur jouw pakket ergens buiten achter je huis neerzet. Ook dit met het oog op voedselveiligheid. Wij willen graag dat jij de producten in een goede staat ontvangt. Dat betekent: diepgevroren.

Welke biologische kip producten hebben jullie? 

We hebben een mooi assortiment van biologische kip voor jullie.

biologische-kip

Staat jouw favoriete stukje kip er niet bij? Mail dan snel naar bart@kuib.nl en vraag naar de mogelijkheden. Wij denken graag samen met je mee over uitbreiding van ons assortiment biologische kip. 

Bevroren is beter

Onze biologische kip wordt direct na de productie ingevroren, op een hele koude temperatuur. Dit proces heet shockvriezen. Hierdoor bevriest het vlees in een hele korte tijd, waardoor de kwaliteit van het vlees van de biologische kip optimaal behouden blijft. Voedingswaarden blijven bewaard en de vleesstructuur blijft maximaal intact. Hierdoor is bevroren vlees supervers. Veel verser dan wanneer je vlees koopt dat niet bevroren is, maar al wel een paar dagen in de vitrine ligt. Als je meer wil weten over waarom bevroren vlees kopen een uitstekende keuze is, lees dan het blogartikel Bevroren vlees vs vers vlees.

Je kip ontdooien

Net zoals het belangrijk is dat het invriezen op de juiste manier gebeurt, is het ook belangrijk dat jij de biologische kipproducten die je koopt thuis op de juiste manier ontdooit. Zo is het belangrijk dat je jouw vlees nooit op kamertemperatuur laat ontdooien. Wanneer je dat doet hebben bacteriën vrij spel en komt de voedselveiligheid in het geding. Dit wil je te allen tijde voorkomen. De beste en meest veilige manier om je kip te ontdooien is door dit in de koelkast te doen. Haal het vlees een dag voordat je het wil bereiden uit de diepvries en leg het in je koelkast. Al de biologische kip van Kuib is in de koelkast ruim binnen 24 uur ontdooid. Een andere optie is om je vlees te ontdooien in koud water. Laat het vlees wel altijd in de verpakking zitten. Water geleidt warmte veel sneller dan lucht, dus het ontdooien gaat een stuk sneller. En omdat het in koud water gebeurt is het ook een hele veilige methode om biologisch vlees te ontdooien.

Let wel op, als je ooit hele grote stukken vlees moet ontdooien. Dit duurt een stuk langer, dus houd daar dan rekening mee. 

Zo werkt het

 • Kies de KUIB die bij jou past

  Kies de KUIB die bij jou past

  Kies. Klik. Klaar. Lekker makkelijk!
 • Kies je ontvangstmoment

  Kies je ontvangstmoment

  Bepaal zelf wanneer we jouw KUIB mogen brengen.
 • Bestel eenmalig..

  Bestel eenmalig..

  ..of ontvang automatisch elke 2, 4 of 6 weken een biologisch vleespakket.
 • Lekkere recepten

  Lekkere recepten

  Plezier in koken met KUIB in je keuken.

In het nieuws