Lawaai tegen stille armoede

Geschreven door Bart / op 11 januari 2023

Het idee was simpel: tijdens de feestdagen meer mensen laten genieten van heerlijk eten. December is bij uitstek de maand van gezelligheid, familie, cadeaus en uitpakken met mooie diners. De maand van samen zijn, samen eten, maar ook de maand van samen delen. Cadeaus en mooie diners zijn namelijk niet voor iedereen weggelegd. Daarom hebben we vóór de feestdagen biologische vleespakketten uitgedeeld aan mensen die in armoede leven.

Kuib en Quiet samen sterk voor een mooie kerst

Voor elke grote KUIB die we hebben verkocht, hebben we een kleine KUIB (ter waarde van €104,95) aan Quiet gedoneerd. Dat zijn minimaal 28 porties biologisch vlees voor personen die het heel goed konden gebruiken! 

 

 

 

 

 

 

 

Hier overhandig ik een KUIB aan Wesley Nooijens van Quiet. Hij is enthousiast over het initiatief. "Vlees is voor onze members een te grote hap uit het wekelijks budget. Op deze manier hebben we arme gezinnen een grote verrassing mogen bezorgen richting de feestdagen. Bij één van onze members vloeiden er zelfs tranen, omdat ze de kids nu eindelijk een echte gourmet avond konden geven. Ook alle andere gezinnen waren ontzettend blij met het vleespakket."

Wat is Quiet?

Quiet is in 2015 gestart in Tilburg met een glossy: Quiet500, de tegenhanger van de Quote500. Het voornaamste doel is om armoede te verzachten en stille armoede onder de aandacht te brengen. 

Met behulp van vooral lokale sponsors biedt Quiet haar members gratis diensten, producten of 'verwennerijen' aan. Het laten plakken van een band bij de fietsenmaker, een diner in een restaurant, een knipbeurt bij de kapper en nog veel meer. Via een innovatief digitaal deelplatform worden aanbiedingen efficiënt en eerlijk verdeeld onder de Quiet-members. Wil je meer weten over Quiet? Ga naar: www.quiet.nl 

Dit is waar KUIB voor staat

Mijn ouders vertellen af en toe nog hoe ik als klein jongetje in Frankrijk een deel van mijn vakantiegeld weggaf aan bedelaars die we tegenkwamen. Het zit er bij mij al van kleins af aan in. Geven. Vanaf het eerste moment dat ik met KUIB bezig ben, wilde ik dat het niet alleen draait om vlees verkopen. Dit is ook de reden dat we 1% van onze omzet doneren aan Eden Reforestation Projects. Teruggeven aan de natuur en het creëren van werkgelegenheid in arme gemeenschappen.

Het gaat om meer dan alleen cijfers. Er is meer dan dat. Het gaat om goede dingen doen voor anderen. Dat te doen wat binnen je mogelijkheden ligt. Te helpen. Het liefst samen, want alleen bereik je niks. Dankzij jullie, Quiet en KUIB hebben we de kerst voor een aantal arme gezinnen een klein beetje mooier kunnen maken. 

Samen Sterk.

Geniet van je dag.
Bart

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

Onze boxen

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Gratis thuisbezorgd