Waarom biologische kip kopen een verstandige keuze is

Geschreven door Bart / op 27 juni, 2023

In de afgelopen jaren is er een groeiende bewustwording rondom de kwaliteit van ons voedsel en de impact van onze consumptie. Steeds meer mensen streven ernaar om gezondere en duurzamere voedingskeuzes te maken. Een van die keuzes is het kopen van biologische kip. In dit blogartikel laat ik zien waarom biologische kip kopen een verstandige beslissing is. De voordelen voor de gezondheid komen aan bod, evenals de milieu-impact en het welzijn van de dieren. Lees verder om meer te weten te komen over de vele redenen om te kiezen voor biologische kip.

Biologische kip en de voordelen voor de gezondheid

Biologische kippen krijgen géén groeihormonen, genetisch gemodificeerd voedsel of preventieve antibiotica. Dit betekent dat de kippen een natuurlijk en gezond dieet krijgen, wat resulteert in vlees van betere kwaliteit. Biologische kip bevat over het algemeen hogere niveaus van essentiële voedingsstoffen, zoals omega-3-vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Bovendien is biologisch kippenvlees vrij van residuen van bestrijdingsmiddelen en andere chemische stoffen die worden gebruikt in conventionele pluimveehouderijen. Het vermijden van deze schadelijke stoffen draagt bij aan een gezonder voedingspatroon.

Impact op het milieu

Het kopen van biologische kip is ook minder milieubelastend. Biologische pluimveehouderijen werken volgens strenge normen die het welzijn van de dieren waarborgen en de belasting van het milieu verminderen. Er worden geen synthetische pesticiden of kunstmest gebruikt, waardoor de waterkwaliteit en de biodiversiteit worden beschermd. Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere landbouw, omdat de biologische kippen ook biologisch voer moeten krijgen. Dit vermindert de druk op de productie van genetisch gemodificeerde gewassen. Wat resulteert in een lagere milieu-impact in vergelijking met conventionele pluimveehouderijen.

Het welzijn van biologische kip

Naast de voordelen voor de gezondheid en het milieu, zorgt het kopen van biologische kip ook voor betere leefomstandigheden en welzijn van de dieren. In biologische pluimveehouderijen hebben de biologische kippen binnen veel meer ruimte. Ook is er een royale buitenuitloop waar ze vrij kunnen rondscharrelen en natuurlijk gedrag vertonen, zoals pikken in de grond en stofbaden nemen. Biologische pluimveehouders streven naar het creëren van een stressvrije en natuurlijke omgeving voor de biologische kippen, wat resulteert in gezondere en gelukkigere dieren. Het gebruik van antibiotica als preventieve maatregel is verboden in de biologische pluimveehouderij. Dit betekent dat de biologische kippen op natuurlijke wijze hun immuunsysteem ontwikkelen en sterker worden, waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziektes. Bovendien worden de biologische kippen regelmatig gecontroleerd door dierenartsen om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en goed worden verzorgd.

KUIB en Kemperkip

Onze biologische kip komt rechtstreeks van de biologische pluimveehouders van Kemperkip. Het gaat om een langzaam groeiend ras wat een stuk ouder wordt dan gangbare kippen. De kipproducten worden op semi ambachtelijke wijze verwerkt in de slachterij in Uden. Kleinschalig en met veel aandacht voor het product. Ons kippenvlees heeft een intense, eerlijke kipsmaak. Je proeft het verschil! 

Conclusie

Het kopen van biologische kip biedt talloze voordelen. Het is niet alleen een gezonde keuze voor jou en je gezin, vanwege het ontbreken van schadelijke chemicaliën en antibiotica, maar het draagt ook bij aan een duurzamere en diervriendelijkere voedselproductie. Biologische pluimveehouderijen zorgen voor een betere leefomgeving voor de kippen, waarbij ze de vrijheid hebben om natuurlijk gedrag te vertonen. Bovendien hebben biologische kippen een betere voedingswaarde, met hogere niveaus van essentiële voedingsstoffen. Door te kiezen voor biologische kip denk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar ook aan het welzijn van de dieren en de milieuimpact.

Wil jij ook biologische kip kopen?

Ons assortiment bestaat uit de volgende kipproducten:


De biologische kip zit standaard in de volgende vleespakketten:

Recepten met biologische kip

De beste biologische kip koop je bij Kuib. Bekijk hier een aantal heerlijke kipgerechten:

Bestel jouw box en geniet
van dit heerlijke recept

Onze boxen

  • Gemak

  • IJskoud in topconditie

  • Diepvriestransport

  • Gratis thuisbezorgd